ZOO bude od března dvakrát týdně, nahradí Slunečnou

středa, 16. února 2022, 10:35 TV MediaGuru

Nový seriál ZOO začne televize Prima od března vysílat dvakrát týdně. Podle předpokladů nahradí v úterním vysílání končící seriál Slunečná.

ZOO, zdroj: FTV Prima

ZOO, zdroj: FTV Prima

Od úterý 1. března se začne nový seriál televize Prima s názvem ZOO vysílat dvakrát týdně. Vedle čtvrtečního vysílání se rozšíří i na úterní večery. Zaplní tak místo po seriálu Slunečná, který se na konci letošního února uzavře. 

Seriál ZOO je letošní novinkou v nabídce TV Prima. Do čtvrtečního večera ho zařadila od 13. ledna 2022 a zatím odvysílala pět jeho dílů. Prozatím dosahují nadprůměrné sledovanosti 1,32 mil. diváků starších 15 let při podílu 29,6 % (zdroj: ATO-Nielsen Admosphere) a ve čtvrtečním večeru vítězí.

Úterní večery patří v novém roce na TV Prima seriálu Slunečná, jehož posledních deset dílů se Prima rozhodla zařadit nad rámec plánovaného rozsahu na žádosti diváků, a to hned od začátku letošního ledna. Dosavadních devět odvysílaných dílů Slunečné mělo také nadprůměrnou sledovanost, a to 1,25 mil. diváků (15+) při podílu 30,5 %. Rovněž Slunečná je nejsledovanějším pořadem večera.

Oba seriály spojují herecké postavy a i dosavadní výsledky seriálu ZOO naznačují, že by mohl v úterním hlavním vysílacím čase Slunečnou nahradit i s ohledem na sledovanost. 

-mav-