Česká série Spolu a hladoví zahájí na HBO Max 1. dubna

čtvrtek, 24. března 2022, 13:25 Aktuality, TV MediaGuru

První česká unscripted show Spolu a hladoví bude mít premiéru 1. dubna na HBO Max současně v Evropě i v USA.

Vizuál k sérii Spolu a hladoví, zdroj: HBO Macx

Vizuál k sérii Spolu a hladoví, zdroj: HBO Macx

Osmidílná lifestylová série s Lukášem Hejlíkem a jeho dcerou Klárou Hejlíkovou s názvem Spolu a hladoví bude mít premiéru 1. dubna na HBO Max v rámci celé Evropy a USA. Je výletem do světa gastronomie, putováním po Česku i příběhem o vztahu dospívající dcery a otce. Vznikla v rámci produkce Max Original

Série diváky provede po republice: od Slovácka po Orlické hory či od Šumavy po Litomyšl. Oba navštíví staré hostince, kiosky u cesty či luxusní penzion. Nevynechávají ani atrakce jako jeskyně, koupaliště nebo lanovky na vrcholky hor, a tak má být série i zdrojem inspirace pro výlety. Na svých cestách se navíc potkávají s lidmi, kteří jsou špičkami ve svém oboru. Jednotlivé díly se věnují aktuálním tématům z oblasti foodie scény, ekologie nebo urbanismu. 

Režisérem série je Matěj Chlupáček, držitel Českého lva, který už s HBO Europe spolupracoval na druhé sérii Terapie (společně s režisérem Petrem Zelenkou) nebo na celovečerním filmu Polednice.

Společně s premiérou, tedy od 1. 4. bude aktivní speciální webová stránka spoluahladovi.cz, kde uživatelé naleznou tipy na výlety a doporučení.

-mav-