ZOO drží sledovanost i podíl dřívějšího seriálu Slunečná

čtvrtek, 31. března 2022, 07:15 TV MediaGuru

Televizní skupině Prima se podařilo nahradit její nejúspěšnější seriál posledních let. Novinka ZOO dosahuje srovnatelné sledovanosti.

ZOO, zdroj: FTV Prima

ZOO, zdroj: FTV Prima

Nový seriál ZOO, který Prima letos uváděla jako náhradu za svůj vlajkový seriál Slunečná, dosahuje v časech vysílání stejných hodnot sledovanosti a podílu na sledovanosti jako jeho předchůdce. Televizní skupině Prima se tak Slunečnou podařilo nahradit.

Údaje z oficiálního měření TV sledovanosti ATO-Nielsen Admosphere ukazují, že výsledky obou seriálů jsou vzácně podobné. Seriál ZOO, který zahájil na začátku letošního ledna nejprve ve čtvrtečním večeru a od začátku března se roztáhl i do úterního hlavního vysílacího času, sleduje v letošním roce v průměru 1,25 mil. diváků starších 15 let (podíl 29,8 %). Průměrná sledovanost seriálu Slunečná v loňském roce představovala přitom 1,24 mil. diváků při podílu 28,8 %. „Seriál ZOO navázal na fenomén Slunečné a stal se opět nejsledovanějším dlouhoběžným pořadem," komentoval vývoj generální ředitel televize Marek Singer.   

Nový seriál ZOO tak pro hlavní kanál skupiny Prima udržuje stejný podíl na sledovanosti v úterním a čtvrtečním hlavním vysílacím čase, který mu přinášel seriál Slunečná. Platí to i přes to, že v obou vysílacích dnech stojí proti seriálové novince na hlavní komerční konkurenci vždy jiný formát. Zatímco v úterý je to reality show Survior, ve čtvrtek jde aktuálně o nový seriál Chlap.

Sledovanost seriálů Slunečná a ZOO v úterý (15+, tis.)

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere. ZOO za období 1.3.-29.3. 2022, Slunečná za období 1.1.-31.12. 2021, hodnoty se zobrazí najetím na sloupec

Sledovanost seriálů ZOO a Slunečná ve čtvrtek (15+, tis.)

Zdroj: ATO-Nielsen Admosphere, ZOO za období 1.1.-29.3. 2022, Slunečná za období 1.1.-31.12. 2021, hodnoty se zobrazí najetím na sloupec

Seriál ZOO začala Prima vysílat od 13. ledna 2022, nejprve jednou týdně ve čtvrtek. Aby na jeho sledování navnadila co nejvíce diváků, vložila před jeho začátek část dílu seriálu Slunečná. Od úterý 1. března 2022 se pak ZOO vysílá i v úterý, tedy dvakrát týdně a kopíruje tak vysílací časy Slunečné. Tento seriál Prima vysílala od ledna 2020 do konce února 2022. Za celou dobu vysílání ho v průměru sledovalo 1,28 mil. diváků (15+). 

-mav-