CNN po měsíci ukončí svou streamovací platformu CNN+

čtvrtek, 21. dubna 2022, 18:50 Aktuality, TV, Internet & Mobil MediaGuru

CNN+, streamovací služba, kterou CNN představovala jako významnou událost v historii stanice, skončí pouhý měsíc po spuštění.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

CNN+, streamovací služba, kterou CNN představovala jako významnou událost v historii stanice, skončí pouhý měsíc po spuštění. CNN dnes oznámila, že její provoz ukončí k 30. dubnu 2022. Předplatitelé CNN+ mají obdržet náhrady za nevyčerpané předplatné.

S rozhodnutím přišlo nové vedení poté, co se WarnerMedia, bývalá mateřská společnost CNN, sloučila s Discovery a vznikla tak nová firma Warner Bros. Discovery.

Vize předchozího manažerského týmu pro CNN+ je údajně v rozporu s plánem generálního ředitele společnosti Warner Bros. Discovery Davida Zaslava umístit všechny značky společnosti pod jednu streamovací službu. Některé stávající programy CNN+ mohou nakonec prostřednictvím této plánované jednotné služby zůstat. Ostatní se přesunou do hlavní televizní sítě CNN.

„Spotřebitelé chtějí jednoduchost a komplexní službu, která poskytuje lepší zážitek a vyšší hodnotu než samostatné nabídky,“ uvedl v prohlášení šéf streamování Discovery J. B. Perrette. O práci mohou přijít stovky zaměstnanců CNN+. 

CNN přitom propagovala spuštění CNN+ jako nejvýznamnější událost od založení stanice Tedem Turnerem v roce 1980. Do startu služby investovala stovky milionů dolarů.

-mav-