Dodatečné náklady ČT kvůli válce jsou zatím 4,2 mil. Kč

čtvrtek, 14. dubna 2022, 10:15 Aktuality, TV ČTK

Za celý rok by se náklady ČT v souvislosti s vysíláním spojeným s válkou na Ukrajině mohly vyšplhat až na 30 milionů korun.

Zdroj: ČT

Zdroj: ČT

Česká televize (ČT) dosud vynaložila v souvislosti s válkou na Ukrajině dodatečné náklady na zpravodajství okolo 4,2 milionu korun. Za celý rok by se náklady podle vývoje situace mohly vyšplhat až na 30 milionů korun. Na jednání rady ČT to ve středu uvedl generální ředitel televize Petr Dvořák.

Dodatečné náklady podle Dvořáka zahrnují tlumočení do ukrajinštiny, rozšíření zpravodajství na celý den včetně víkendů a nočních hodin a také náklady na činnost zpravodajských týmů, včetně jejich zabezpečení na Ukrajině a v okolních zemích. Redakce zpravodajství rovněž posílila, a to mimo jiné ve spolupráci s reportéry z řad ukrajinských uprchlíků.

Česká televize vysílá hlavní zpravodajskou relaci Události se simultánním tlumočením do ukrajinštiny. Služba je dostupná na webu iVysílání a v aplikaci HbbTV, která umožňuje v chytrých přijímačích kombinovat televizní vysílání s internetem.

Veřejnoprávní ČT letos hospodaří s rozpočtem 7,17 miliardy korun, což je o 235 milionů Kč víc než byl loňský rozpočet. Výběr koncesionářských poplatků má letos stoupnout o 30 milionů na 5,69 miliardy Kč.

-čtk-