Dušan Švalek je provozním ředitelem CME, matky TV Nova

pondělí, 4. dubna 2022, 10:30 TV, Lidé MediaGuru

Na starost má transformační strategii CME se zaměřením na vybudování business-to-consumer modelu.

Dušan Švalek, zdroj: CME

Dušan Švalek, zdroj: CME

Dušan Švalek se od 1. dubna ujal pozice Chief Operating Officer (COO) ve společnosti  CME Media Services (CME), pod kterou spadá i tuzemská komerční televizní skupina Nova. Na starost má transformační strategii CME se zaměřením na vybudování business-to-consumer modelu. Má rovněž úzce spolupracovat s digitálním týmem na zajištění celkového růstu CME. Ve struktuře CME je post COO nově zřízenou pozicí. 

„Jeho bohaté zkušenosti se spotřebiteli budou klíčové při dalším budování širší digitální nabídky CME. Jsem si jistý, že Dušanův zápal, vize a svěží energie budou mít nemalý dopad na celou naši společnost, a zároveň povzbudí CME k dalším úspěchům a potvrzení vedoucí pozice na trhu," řekl Didier Stoessel, generální ředitel CME pro Českou republiku, Rumunsko, Slovensko a Slovinsko.

Před nástupem do CME působil Švalek ve vedoucích pozicích jako Chief Country Officer ve společnosti Slovak Telekom a předtím vedl marketingové a spotřebitelské aktivity pro společnosti Deutsche Telekom v České republice a na Slovensku.

Generálním ředitelem CME pro český, slovenský, slovinský a rumunský trh je Didier Stoessel. CME také působí na bulharském trhu, kde její aktivity řídí Luboš Jetmar. Nedávno také majitel CME, skupina PPF, koupila televizní stanice od RTL, tedy skupinu kanály RTL Croatia. Tato akvizice by měla být uzavřena v první polovině letošního roku. 

-mav-