Heels Make Deals vytvořilo identitu Virtual Beauty

pondělí, 25. dubna 2022, 07:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Americká firma Algoface si na tvorbu vizuální identity projektu Virtual Beauty vybral studio Heels Make Deals.

Branding projektu Virtual Beauty vznikl v dílně studia Heels Make Deals, zdroj: Heels Make Deals.

Branding projektu Virtual Beauty vznikl v dílně studia Heels Make Deals, zdroj: Heels Make Deals.

Branding projektu Virtual Beauty americké firmy Algoface vznikl v dílně českého studia Heels Make Deals. Podstatou projektu je technologie, která uživatelům umožňuje virtuálně aplikovat kosmetické produkty na jejich obličej. Algoface se specializuje na vývoj tracing softwarů a umělé inteligence. 

Projekt různými způsoby odkazuje na roli umělé inteligence, která za pomocí propracovaných algoritmů důkladně analyzuje tvář uživatele a s přesností simuluje reálnou aplikaci produktu. Celý koncept si zakládá na bezpečnosti, soukromí a inkluzivitě – technologie dle vývojářů nesdílí ani neukládá žádná data. Etičnost je podstatnou součásti filozofie celého konceptu.

Cílovou skupinou projektu Virtual Beauty jsou střední a větší kosmetické značky a konkrétní osobnosti managementu těchto firem, které jsou z větší části tvořeny ženami a chtějí svůj brand obohatit o nové technologie, nabídnout svým zákazníkům jedinečný uživatelský zážitek a zároveň snížit náklady na fyzické testování kosmetických produktů. 

Inovativnost se propsala i do podstaty samotného brandingu. „Uživatelé této technologie jsou nejdůležitější částí projektu. Chceme jim skrz vizuálně oddělené B a U (= Be You) v logu ukázat, že nám záleží na každé z nich, a právě skrz Virtual Beauty objevovat možnosti vlastní krásy a cítit se samy sebou,” komentuje podstatu konceptu Sabina Samuel ze studia Heels Make Deals. .

Studio Heels Make Deals Kateřiny Horké a Sabiny Samuel se zaměřuje na tvorbu komplexního designu, vizuálních identit a konceptuálních kampaní se zacílením na ženské publikum. Do jeho portoflia patří například Manifesto Market, skupina Kofola se značkami Vinea, Kofola, Radenska či Glamora a Ruscona z beauty segmentu. 

-stk-