Skylink spolupracuje s Jiřím Hoškem na přípravě nového kanálu

úterý, 19. dubna 2022, 10:05 Aktuality, TV MediaGuru

Na přípravě nového fotbalového kanálu, který připravuje operátor Skylink, se podílí novinář Jiří Hošek.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Na přípravě nového fotbalového kanálu, který připravuje operátor Skylink, firma spolupracuje s novinářem Jiřím Hoškem. Skylink, resp. mateřská Canal+ získala loni v létě vysílací práva na zápasy anglické nejvyšší fotbalové soutěže Premier League

„Mohu potvrdit, že připravujeme sportovní televizní kanál, protože jsme získali vysílací práva na Premier League. S Jiřím Hoškem spolupracujeme," uvedl na dotaz MediaGuru.cz Jaromír Glisník, člen představenstva Canal+ Luxembourg / Skylink. Nová stanice podle jeho slov vzniká pod lucemburskou licencí a bližší informace o ní chce Skylink sdělit až s blížícím se startem nového ročníku Premier League letos v létě.  

Vysílací práva na Premier League pro Českou a Slovenskou republiku získala od sezóny 2022/2023 na tři roky skupina Canal+. Canal+ Group je vlastníkem satelitní a internetové televize Skylink. Divákům v uvedených zemích chce přinést všech 380 ligových utkání za sezonu.

Jiří Hošek naposledy vedl v Seznam.cz zahraniční a sportovní redakci. Byl také autorem podcastu Angličan a na anglickou kopanou se zaměřoval. Kvůli hrubému porušení pracování kázně musel loni ze Seznamu odejít, za své chování se omluvil. Před příchodem do Seznam Zpráv dříve pracoval v Českém rozhlasu, byl rovněž zpravodajem ČRo v Berlíně a později v Londýně.

-mav-