CNN Prima News překračuje po dvou letech 1,5 %

úterý, 3. května 2022, 13:30 Aktuality, TV MediaGuru

Po dvou letech vysílání dosahuje průměrný podíl na sledovanosti zpravodajské stanice CNN Prima News 1,58 % v divácké skupině 15-69.

Studio CNN Prima News, zdroj: FTV Prima

Studio CNN Prima News, zdroj: FTV Prima

Po dvou letech vysílání dosahuje průměrný podíl na sledovanosti zpravodajské stanice CNN Prima News 1,58 % v divácké skupině 15-69 (celý den, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Jde o letošní průměrný podíl, tedy za období leden až duben 2022. Stanice odstartovala přesně před dvěma lety, 3. května 2020

„Za uplynulý rok se nám podařilo téměř ztrojnásobit celodenní sledovanost a stanice CNN Prima News se nyní stabilně pohybuje na hranici 1,5 % v CS 15–69, která je pro nás klíčová,“ říká šéfredaktor zpravodajství a publicistiky CNN Prima News Pavel Štrunc.

Svého vůbec nejvyššího podílu dosáhla stanice letos v březnu, a to 2,33 % (celý den, 15-69), duben pak uzavřela s podílem 1,44 %.

Pro CNN Prima News je od začátku startu důležité propojení s online platformou. „Dobrá synergie mezi online a televizní redakcí nám umožňuje velmi rychle zpracovávat důležitá zpravodajská témata, která lidi v Česku zajímají a přímo se jich dotýkají. Díky tomu se nám daří náš obsah dostávat ke stále většímu množství lidí. V březnu v rámci celé multiplatformy to bylo téměř 8 milionů lidí. Pomáhají nám v tom i nové formáty pořadů nebo interaktivní prvky, jako například QR kódy, díky kterým se diváci mohou na mobilním telefonu dostat například k zevrubným informacím, které se do reportáže třeba v Hlavních zprávách už nevešly,“ uvedl šéf online zpravodajství CNN Prima News Tomáš Večeřa

Letošní průměrná návštěvnost webu CNN iPrima.cz představuje podle dat NetMonitoru 3,4 mil. reálných uživatelů (průměr za leden až duben 2022).

„V terestrickém vysílání jsou čísla pod 1,5 procenta share na úrovni placených specializovaných kanálů. Pokud se tedy zpravodajskému projektu podaří tuto hranici překonat, je to opravdu znamení, že vše jde dobrým směrem. Nicméně výzvy budou zůstávat, protože vrcholy ve sledovanosti u takto profilovaných stanic se vždy vážou na externí události, které zasáhnou celou společnost. Bude tedy třeba, aby si udrželi tu stabilní hranici sledovanosti během relativního normálu. Tedy v době, kdy se nic moc zajímavého neděje," komentovala výsledky mediální expertka Erika Luzsicza.

Ke druhým narozeninám CNN Prima News zprovoznila virtuální prohlídku svého studia – k vidění je zde.

Práci celého týmu platformy CNN Prima News během druhého roku shrnuje výroční magazín s číslem 2. Na více než sto padesáti stránkách přibližuje mimo jiné i to, jak funguje zpravodajství stanice.

-mav-