CNN Prima News zahájila, dostupná je v terestrice i u řady operátorů

neděle, 3. května 2020, 08:35 Aktuality, TV , Aktualizováno MediaGuru

Hlavní zprávy byly prvním pořadem, který nová stanice CNN Prima News nabídla divákům. Stalo se tak v neděli 3. května v 18:55.

Multimediální zpravodajská platforma CNN Prima News startuje 3. května v 18.55. Jako první diváci uvidí pořad Hlavní zprávy, moderovaný Veronikou Kubíčkovou a Pavlem Štruncem. Následují pořady Showtime a Počasí. Na internetu je od neděle aktivní i web CNNPrima.cz.

Hlavní zprávy odstartovaly v neděli večer informací o práci českých vědců na vývoji vakcíny proti koronaviru. Na start CNN Prima News se můžete podívat ve videu níže.

Zdroj: repro CNN Prima News

CNN Prima News v den startu představila divákům také své vlajkové pořady. „Nabídneme talkshow Silný hlas Markéty Fialové, dokument investigativního týmu Pod rouškou, pořad 360˚ Pavlíny Wolfové, dokument CNN Style a vůbec poprvé se v Česku prezentují světové novinářské hvězdy Christiane Amanpour a Richard Quest ze CNN International se svými pořady Amanpour a Quest Means Business,“ říká Petra Benešová, ředitelka News Gathering, koordinující obsah vysílání CNN Prima News.

CNN Prima News zahájí své vysílání v neděli 3. května

čtvrtek 23. dubna 2020

Diváci nový kanál najdou v rámci pozemního vysílání DVB-T v regionální síti 8, v DVB-T2 přechodové síti 12 a ve finální síti DVB-T2 22. U digitálních přijímačů se doporučuje vyzkoušet funkci automatického ladění programů v menu televize nebo set-top boxu. 

V případě, kdy si nový program přijímač nenaladí automaticky sám, může si divák v ovládacím menu přijímače (většinou označeném jako „Nastavení“ nebo „Set up“) záložku „Ladění“ (Tuning), a dále ruční ladění (Manual tuning). Poté je třeba nastavit přijímaný kanál programu, např. 28 (CH28), a potvrdit tuto volbu (OK – enter). Čísla kanálů lze vyhledat v sekci Nalaďte si. 

Vysílání nového kanálu zajistí i satelitní provozovatelé, kabeloví operátoři i internetové televize, jako jsou např. Vodafone/UPC, Skylink (včetně FreeSAT), O2 TV, T-Mobile, Telly, Kuki, sledovanitv.cz a ostatní významní operátoři.

Na Slovensku mohou diváci CNN Prima News sledovat v rámci placených platforem, např. u operátorů FreeSAT, Skylink, Slovak Telekom (včetně Magio), Orange Slovensko, SWAN i dalších významných operátorů.

Marek Singer: CNN Prima News cílí hlavně na diváky „přepínače“

čtvrtek 30. dubna 2020

CNN Prima News má sedmí dní v týdnu nabízet „moderní český zpravodajský servis s globálním přesahem“. V programovém schématu má téměř 30 pořadů, se kterými je spojeno 40 tváří nové stanice.

-mav-

Pozn.: Aktualizováno v neděli 3. května ve 20:15 o informaci a o video o startu CNN Prima News. Titulek i perex jsme upravili.