Konference Radiodays Europe se příští rok uskuteční v Praze

středa, 18. května 2022, 06:35 Aktuality, Rádio MediaGuru

Evropská konference o rádiovém vysílání Radiodays Europe 2023 se uskuteční v Praze. Český rozhlas totiž příští rok oslaví sto let vysílání.

Zdroj: Český rozhlas

Zdroj: Český rozhlas

Praha byla oficiálně oznámená jako hostitelské město pro pořádání největší celoevropské konference pro odborníky z oblasti rádia, podcastingu a výroby audio obsahu Radiodays Europe 2023. Český rozhlas bude hlavním spoluorganizátorem této akce, která se uskuteční ve dnech 26.-28. března 2023. Mezi tradiční účastníky konference patří zástupci médií veřejné služby, komerčních rádií i nezávislí tvůrci audio obsahu z celého světa.

„Pro rok 2023 jsme vybrali Českou republiku a Prahu jako hostitelské město, jelikož má velmi zajímavý a pulzující rádiový trh. Navíc, příští rok Český rozhlas oslavuje sté výročí od oficiálního zahájení rozhlasového vysílání a to je výborná příležitost představit český audio průmysl zbytku Evropy,“ uvedl Peter Niegel, výkonný ředitel Radiodays Europe.

„Český rozhlas, respektive jeho předchůdce Radiojournal byl po BBC teprve druhou vysílací společností, která začala v Evropě oficiálně vysílat na rozhlasových vlnách a jsme rádi, že si organizátoři Radiodays Europe vybrali Prahu i s ohledem na význam tohoto výročí. Zároveň jde o ocenění velmi aktivního přístupu Českého rozhlasu v posledních letech v rámci Evropské vysílací unie (EBU) a obecně v rámci evropského prostoru,“ řekl generální ředitel Českého rozhlasu René Zavoral.

Konference Radiodays Europe (RDE) se zrodila v roce 2010 jako reakce na potřeby evropského rozhlasového průmyslu, veřejného i soukromého, setkávat se a diskutovat o nových mediálních výzvách. Cílem konference, která každoročně oslovuje více než 1600 účastníků z 62 zemí, je sdílet inspirace, inovace a rozvíjet spolupráci v rozhlasovém a audio průmyslu a podpořit vývoj programů a dobrou rozhlasovou žurnalistiku.

Letošní ročník konference právě skončil ve švédském Malmö. O čem se mluvilo, si můžete připomenout ve zpravodajství, které zprostředkovali zástupci skupiny Media Bohemia.

Živě z Radiodays, evropské konferenci o rádiových trendech

pondělí 16. května 2022

-mav-