Ondřej Štindl po osmi letech opustil Echo, je v Deníku N

středa, 4. května 2022, 07:55 Aktuality, Tisk, Lidé , Aktualizováno MediaGuru

Komentátor Echo24.cz a Týdeníku Echo Ondřej Štindl z redakce po osmi letech odchází.

Ondřej Štindl, zdroj: Echo Media

Ondřej Štindl, zdroj: Echo Media

Komentátor Echo24.cz a Týdeníku Echo Ondřej Štindl z redakce po osmi letech odchází. V aktuálním vydání Týdeníku Echo to oznámil čtenářům pravidelné rubriky V bublině, kterou připravoval. Ta s jeho odchodem skončí. Štindl byl kmenovým redaktorem Echa od začátku jeho startu, tedy od března 2014.

„Život si vynutil změnu; nebo jak to říct. Už teď vím, že mi tato redakce bude chybět, je to pracoviště, kde jsme prožil nejdelší dobu, taky proto, že jsem se tu necítil  nijak omezovaný a zažil tu docela dost legrace i zábavných a někdy i inspirativních výměn názorů až srážek. Do budoucna přeju Echu vše nejlepší, nejen ze zdvořilosti a přátelským vztahům. Myslím, že je to nějakým způsobem důležité médium, je dobře, že je, a věřím, že vydrží. Tak ho čtěte. A se mnou se snad také v tom mediálním světe potkáte, bude-li zájem," napsal.

Nově bude pracovat pro Deník N, stane se klíčovým autorem nové kulturní rubriky Live!. Do čela této rubriky přichází Irena Hejdová, která dříve působila v redakcích Aktuálně, Hospodářských novin nebo Týdne.

Ondřej Štindl hned po listopadu 1989, ještě během studií na Pedagogické fakultě UK, spoluzakládal Radio 1 (původně Radio Stalin), kde dodnes vysílá. Jako novinář začínal v Revolver Revue; působil v Lidových novinách, české sekci BBC či časopise Týden; posledních osm let strávil v Echo Media. Dvakrát získal cenu Český lev - v roce 2017 za scénář k seriálu Svět pod hlavou a v roce 2010 za scénář k filmu Pouta. Vydal romány „Mondschein“, „K hranici“ a prózu „Až se ti zatočí hlava“. Před dvěma lety získal novinářskou Cenu Ferdinanda Peroutky

-mav-

Aktualizováno 4.5. 2022 v 11:30 o informaci o nové kulturní příloze Deníku N, titulek jsme upravili