Během karlovarského festivalu vyroste KVIFF.TV Park

středa, 22. června 2022, 09:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Vedle hotelu Thermal vznikne v průběhu karlovarského festivalu multifunkční prostor KVIFF.TV Park.

Autorem návrhu je Ondřej Chybík ze studia Chybik+Kristof, foto: KVIFF

Autorem návrhu je Ondřej Chybík ze studia Chybik+Kristof, foto: KVIFF

Novinkou letošního karlovarského festivalu bude multifunkční prostor KVIFF.TV Park, jenž svůj název odvozuje od festivalové streamovací platformy. Nacházet se bude přímo vedle hotelu Thermal a jeho podoba je budovou hotelu inspirována. Budou se tu konat besedy s tvůrci, divácké soutěže, prostor ale poslouží i jako odpočinková zóna spojená s občerstvením. Autory jsou architekti studia Chybik+Kristof.

„Barevnost a surové zpracování pavilonu, tedy přiznaná ocelová konstrukce a červený mobiliář včetně výrazných svítidel, odkazuje na brutalistní architekturu sousedícího hotelu Thermal. Naším záměrem bylo vytvořit této výrazné ikoně moderní architektury dočasného sourozence,“ popisuje za studio Kristýna Blažíčková.

Prostor KVIFF.TV Park nabídne celodenní provoz. Stálou moderátorkou programu bude Linda Bartošová z České televize. Denně ve 13:15 a v 16 hodin proběhnou formou tzv. Meet and Greet setkání s tvůrčími delegacemi filmů z hlavní soutěže karlovarského festivalu, jež budou otevřena všem návštěvníkům. Každý den bude na pódiu probíhat živé natáčení pořadu Čestmíra Strakatého Prostor KVIFF X. V pravidelném filmovém kvízu si návštěvníci budou moct zasoutěžit o vouchery s předplatným festivalové filmové platformy KVIFF.TV i o další ceny. Ve večerních hodinách naváže hudební program.

Samotný prostor sestává z 41 vertikálních a 18 horizontálních modulů. Každý z modulů měří kolem 6 metrů na délku, 3 metrů na šířku a 2,5 na výšku a váží od 900 kg až po 4 tuny v závislosti na dispozici a funkci jednotlivých kontejnerů. Celková rozloha modulární stavby bude téměř 30 metrů na délku, 18 metrů na šířku a 6 metrů na výšku a počítá se s tím, že se do ní vejde až tisícovka návštěvníků.

„Náš návrh pavilonu KVIFF.TV Parku vychází z lokálního kontextu lázeňského města. Moduly, z nichž je pavilon vytvořen, jsme postavili na výšku, tím jsme tak dosáhli převýšeného kolonádního prostoru. S nadsázkou se dá říci, že během filmového festivalu ve městě přibude nová, 6. kolonáda.“ říká architekt Ondřej Chybík, autor návrhu.

Realizace se ujala společnost Cubespace ve spolupráci s HSF System a Ostra Group. Součástí KVIFF.TV Parku bude Campari Lounge a kavárna Nespresso.  

-stk-