Albert rozšiřuje prodej bez obalu i do Ostravy

čtvrtek, 21. července 2022, 12:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Po hypermarketu na pražském Chodově nabízí Albert nákup bez obalu i zákazníkům v ostravské Nové Karolině.

Zdroj: Albert

Zdroj: Albert

Albert rozšiřuje možnost nákupu bez obalu. Po hypermarketu na pražském Chodově, kde představil bezobalovou stěnu loni v říjnu, umožňuje nákup do znovupoužitelných nádob i v ostravském Albertu v Nové Karolině. Nabízí tak téměř pět desítek produktů od oříšků přes luštěniny, snídaňové směsi až po vločky.

 „Jsme rádi, že řada zákazníků se chce svým chováním podílet na snižování spotřeby plastů, a osobně tak přispět k udržitelnosti. Právě pro ně jsme na pražském Chodově a nově v Ostravě představili bezobalový prodej, při kterém mohou nádoby využívat opakovaně. Jedná se o velký krok na cestě k udržitelnosti a věříme, že zákazníků, kteří si tento způsob nákupu oblíbí, bude přibývat,“ vysvětluje Jiří Mareček, ředitel komunikace obchodů Albert.

V obchodě v ostravské Nové Karolině byla uvedena po jeho celkovém remodelingu. „V průběhu několika měsíců fungování systému v chodovském hypermarketu, a také na základě průzkumu vidíme velmi pozitivní reakce zákazníků. Oceňují provedení i rozmanitost sortimentu,“ vysvětluje Barbara Hajasová, manažerka sortimentu z obchodů Albert. Stejně jako v pražské prodejně mohou v Ostravě zákazníci zvolit, zda využijí chytrých uzavíratelných nádob, které jsou znovupoužitelné, nebo přijdou s vlastní nádobou. Nabízené chytré nádoby jsou zálohované a je možné je vrátit.

Technologii násypníků pro Albert dodala česká společnost Miwa.

-stk-