Nova dotočila druhou řadu seriálu Pan profesor, uvede ji na podzim

pondělí, 11. července 2022, 09:30 Aktuality, TV MediaGuru

Druhá řada seriálu Pan Profesor je natočená, televize Nova ji zařadí do svého letošního podzimního vysílání.

Pan Profesor, zdroj: TV Nova

Pan Profesor, zdroj: TV Nova

V pražských Dejvicích padla poslední klapka druhé řady rodinného seriálu Pan profesor. Po šedesáti třech natáčecích dnech tak míří další příběhy učitele v podání Vojtěcha Dyka do postprodukce. Kromě něj v seriálu pokračuje Beáta Kaňoková, Martin Pechlát, Matouš Ruml nebo Ondřej Bauer. Do učitelského sboru nově přibude učitelka angličtiny a němčiny ztvárněná Berenikou Kohoutovou. TV Nova uvede deset premiérových epizod už na podzim.

První řada Pana profesora, která se na obrazovce televize Nova vysílala loni na podzim, oslovila 28,58 % (share) diváků u TV ve věku 15–54 let. S největším ohlasem se setkala u mužů ve věku 15–24 let (share 35,89 %). V divácké populaci 15+ představovala sledovanost 884 tis. diváků (podíl 21,63 %). Sledovanost jednotlivých dílů první řady byla v průběhu loňského podzimu vyrovnaná.

Natáčení Pana profesora 2 bylo realizováno v souladu s principy tzv. zeleného natáčení a udržitelné produkce, tedy s ohledem na životní prostředí. Pro TV Nova jej realizovala produkční společnost Paprika Studios.

Seriál vychází z německé předlohy Der Lehrer, který se poprvé vysílal v roce 2009. Seriál Pan profesor se odehrává ve školním prostředí na pražském gymnáziu, ale věnuje se i soukromí studentů a pedagogů.

-mav-