Penny rozšiřuje nabídku ošklivé zeleniny se slevou

pondělí, 25. července 2022, 07:10 Aktuality, Retail MediaGuru

Ovoce a zeleninu, které už nesplňují nejpřísnější kvalitativní standardy, nabízí Penny se slevou.

Zdroj: Penny

Zdroj: Penny

V rámci boje proti plýtvání nabízí Penny zákazníkům bedýnky, do nichž připravuje ovoce nebo zeleninu, které už nesplňují nejpřísnější kvalitativní standardy, přesto jsou stále nezávadné. Pilotní projekt před více než půl rokem zavedl řetězec v sedmi obchodech, nyní jej rozšiřuje na více než 50 prodejen po celé republice. Postupně bude tato nabídka rozšiřována. Bedýnka se dvěma kilogramy ovoce a zeleniny prodává za 19,90 Kč. 

„Ovoce a zelenina patří mezi produkty, které mají krátkou dobu spotřeby a jsou náchylné k poškození. Na našich prodejnách kvalitu sledujeme neustále, u ovoce a zeleniny ji kontrolujeme průběžně každé dvě hodiny, protože vždy nabízíme našim zákazníkům tu nejvyšší kvalitu. Současně jsme řešili, co s ovocem a zeleninou, které už nesplňují nejpřísnější požadavky, ale které jsou nadále bez závad a chutné. Může se jednat například o kousky lehce ťuknuté, nebo z roztržených balení po více kusech. Proto jsme připravili tento projekt, kdy do bedýnek připravujeme mix ovoce nebo zeleniny o váze 2 kg a nabízíme jej zákazníkům za 19,90 Kč, tedy 9,95 Kč za kilogram,“ popisuje Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality, a dodává: „Reakce zákazníků a zájem o tyto produkty předčil naše očekávání. Například v Plzni nebo Hradci Králové zákazníci takto nakoupili přes dvě tuny ovoce a zeleniny. Všem, kteří této nabídky využili a využívají, pak patří náš dík, protože nám tím pomáhají v boji proti plýtvání.“

V loňském roce Penny v rámci boje proti plýtvání rovněž spustilo projekt Penny pro ZOO. Na základě spolupráce se zoologickými zahradami po celé republice dodává zvířatům ovoce a zeleninu ze svých obchodů, které už zákazníkům nechce nabízet. Celkově od začátku projektu dodala společnost do 26 zoologických zahrad na 50 tun ovoce a zeleniny. 

-stk-