HBO Max a Discovery+ se spojí do léta 2023, v Evropě později

pátek, 5. srpna 2022, 07:35 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Mateřská společnost Warner Bros. Discovery představila časový plán, v jakém chce spojovat své služby HBO Max a Discovery+.

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Zdroj: Warner Bros. Discovery

Společnost Warner Bros. Discovery, pod kterou patří streamovací služby HBO Max a Discovery+, plánuje obě spojit do jedné na americkém trhu do léta roku 2023. V Evropě by pak ke spojení mělo dojít na začátku roku 2024. Vyplynulo to z konferenčního hovoru po oznámených výsledcích za druhé čtvrtletí 2022.

Spojení v Evropě bude na podzim 2023 předcházet sloučení v zemích Latinské Ameriky. Po spojení v Evropě pak přijde na řadu asijský a pacifický region (polovina 2024) a na podzim roku 2024 se služby spojí na nových trzích.

Warner Bros. Discovery oznámila poprvé své výsledky po fúzi společností Warner Media a Discovery ve čtvrtek pozdě večer našeho času. Počet předplatitelů služeb HBO Max a Discovery+ začala proto vykazovat společně. Uvedla, že dohromady eviduje 92,1 mil. předplatitelů, což je o 1,7 mil. více než v prvním čtvrtletí 2022 (HBO Max měla na konci 1Q/2022 77 mil. předplatitelů).  Ve výhledu zároveň zmínila, že chce do roku 2025 získat globálně 130 mil. předplatitelů.

Od spojení HBO Max a Discovery+ si mateřská společnost slibuje, že se jí podaří zamezit případnému odlivu předplatitelů, a proto chce „každému uživateli nabídnout něco". Tento krok označuje za jediné řešení, jak udržet službu životaschopnou. Firma zároveň naznačila, že uvažuje o platformě s obsahem podporovaným reklamou, která nabídne odlišný obsah. V současnosti Warner Bros. Discovery kombinuje dva modely – bez reklam a s reklamou. Sloučené HBO Max-Discovery+ má přinést „ty nejlepší prvky z obou služeb".

-mav-