HBO a HBO Max zvýšily počet předplatitelů na 77 milionů

pátek, 22. dubna 2022, 07:05 TV, Internet & Mobil MediaGuru

HBO a HBO Max meziročně zvýšily počet předplatitelů, ve srovnání s posledním kvartálem loňského roku si pak připsaly tři miliony nových předplatitelů.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Na konci prvního čtvrtletí 2022 evidovaly streamovací placené služby HBO Max a HBO celosvětově 76,8 milionů předplatitelů. Meziročně to znamená přírůstek 12,8 mil. předplatitelů (+20 %). Oproti loňskému poslednímu čtvrtletí jde o navýšení o 3 miliony předplatitelů. Z celkového počtu předplatitelů představují diváci na domovském (americkém) trhu 48,6 milionů, v meziročním srovnání jich přibylo 4,4 milionů.

Výsledky za první čtvrtletí 2022 oznámila ještě společnost AT&T, která svou mediální divizi Warner Media, včetně HBO, spojila s firmou Discovery. Vznikla tak společnost Warner Bros. Discovery. Ta má výsledky za mediální produkty dřívější Warner Media oznamovat až za druhý kvartál 2022. 

Ve výsledcích AT&T zároveň uvedla, že příjmy z předplatného dosáhly 4 mld. USD, což je nárůst o 4,4 %, především díky růstu HBO Max. Výnosy z obsahu a ostatní výnosy tvořily 3,1 mld. USD (+3,4 %). Tržby z reklamy ale meziročně poklesly o tři procenta na 1,7 mld. USD. Důvodem je pokles lineární TV sledovanosti, zdůvodnila AT&T.

Z kvartální zprávy AT&T rovněž vyplývá, že náklady na provoz a rozjezd služby HBO Max se projevily v růstu celkových nákladů na 14,2 mld. USD (+10 %). „Máme radost z potenciálu dalšího růstu HBO Max, protože služba bude spuštěna v dalších nových oblastech," uvedl CEO společnosti John T. Stankey

HBO Max letos expanduje v Evropě, služba na český trh vstoupila letos 8. března a v tento den odstartovala celkem v 15 evropských zemích. Kolik předplatitelů jednotlivé země mají, AT&T v kvartální zprávě neuvádí. Výsledky rozděluje jen na domácí (tj. USA) a zahraniční trhy. 

Společnost Warner Bros. Discovery, pod kterou HBO oficiálně spadá od letošního dubna, má ve své nabídce i další mediální značky Warner Media. Patří sem i televizní stanice CNN. Právě té se týká nejnovější rozhodnutí nového managementu, které se po měsíci  fungování rozhodlo ukončit provoz streamovací placené platformy CNN+.

CNN po měsíci ukončí svou streamovací platformu CNN+

čtvrtek 21. dubna 2022

V tomto týdnu oznámila své výsledky také společnost Netflix. V prvním čtvrtletí poprvé zaznamenala pokles počtu předplatitelů o 200 tisíc na celkových 221,6 milionu a rovněž poprvé připustila, že může nabídnout levnější předplatné s reklamou​.

-mav-