Prima na podzim: Pálava, Hořký svět, Dobré zprávy, ZOO či nové show

úterý, 2. srpna 2022, 17:25 TV MediaGuru

Nové seriály Pálava, Dobré zprávy, Hořký svět nebo nové reality show Můj muž to dokáže, Den jak sen a premiérové díly show Česko Slovensko má talent. Tyto pořady zařadí TV Prima do svého letošního podzimního vysílání.

Generální ředitel FTV Prima Marek Singer na tiskové konferenci, zdroj: MediaGuru.cz

Generální ředitel FTV Prima Marek Singer na tiskové konferenci, zdroj: MediaGuru.cz

Tři nové seriály pro hlavní vysílací čas, zábavná show, svatební reality show, talkshow o vztazích i volba královny krásy. To je výčet nových pořadů televizní skupiny Prima pro letošní podzimní sezónu. Prima své letošní podzimní programové schéma představila na úterní odpolední tiskové konferenci v areálu pražské Hostivařské přehrady. Chystaným programem, promovaným pod sloganem #životzalitýsluncem, provedli generální ředitel Marek Singer a programový ředitel Roman Mrázek.

Novinkou bude dvanáctidílný seriál Pálava (pondělí), ve kterém pětice kamarádů prožije dobrodružství mezi vinicemi na jižní Moravě. Pálava navazuje na seriál Vinaři a hrají v něm např. Bolek Polívka, Pavel Zedníček, Jaromír Dulava nebo Patrik Děrgel.

Do vysílání také míří osmidílný seriál Hořký svět (středa), ve kterém se protagonisté snaží rozjet rodinný minipivovar. Hlavní postava se totiž ocitne v životní situaci, která ji dovede k pivnímu podnikání. Divákům se představí např.  Matouš Ruml, Nathanael Ruml, Berenika Kohoutová, Jakub Štáfek, Boleslav Polívka nebo Eva Holubová.

Diváci uvidí i seriál Dobré zprávy (středa po završení vysílání seriálu Hořký svět) z prostředí televizního zpravodajství. Hlavní role v seriálu Dobré zprávy ztvární Natálie Halouzková a Vladimír Polívka. Seriál líčí příběh vesnické dívky, která získá stáž v imaginární redakci Dobrých zpráv.

S novými díly pak pokračuje seriál ZOO (úterý, čtvrtek), nejsledovanější z původních pořadů TV Prima v letošním prvním pololetí. V průměru každý díl sledovalo 1,24 mil. diváků (15+, podíl 31,13 %, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Vysílat se budou i nové řady pořadů Česko Slovensko má talent (sobota), Máme rádi Česko (pátek), Show Jana Krause (středa), 7 pádů Honzy Dědka (úterý) a Inkognito (čtvrtek).

K tomu přibydou nové show Můj muž to dokáže (pátek) a Den jak sen (pondělí). Můj muž to dokáže je licenční světová zábavná show, ve které muži plní bizarní úkoly a jejich ženy si na jejich výkonnost vsází. V Česku jí bude provázet dvojice Adéla Gondíková a Ondřej Urban a v roli soutěžících budou slavné české a slovenské dvojice. 

Den jak sen je pak nová docu-reality show, která zachycuje reálné svatby. Monika Absolonová bude vyprávět deset příběhů a spolu se štábem projede celou republiku. Nedělní večer bude vyhrazen českým filmům.

Podzimní schéma TV Prima 2022, zdroj: FTV Prima

Podzimní schéma TV Prima 2022, zdroj: FTV Prima

Tematické kanály skupiny Prima přinesou například improvizační show K.o.mici, talkshow Miloše Pokorného Jednou jsi dole, jednou nahoře nebo pořad Bábovky a plechovky. Ve vysílání se objeví i show Česká Miss Essens a novinkou bude i animovaný seriál Brickleberry se zvířecími postavičkami a „uhozenými vtípky" na Prima Cool. Zpravodajská CNN Prima News se na podzim bude mj. věnovat senátním a podzimním volbám. 

Podzim na tematických stanicích Primy, zdroj: MediaGuru.cz

Podzim na tematických stanicích Primy, zdroj: MediaGuru.cz

Podzim na tematických stanicích Primy, zdroj: MediaGuru.cz

Podzim na tematických stanicích Primy, zdroj: MediaGuru.cz

Stanice skupiny Prima vykázaly v prvním pololetí 2022 nejvyšší meziroční navýšení na televizním trhu. S podílem 27,15 % se v celodenní sledovanosti 15+ staly druhou nejsilnější skupinou. Právě v divácké kategorii 15+ byl přírůstek podílu na sledovanosti v případě skupiny Prima nejvyšší ze sledovaných diváckých skupin, když představoval 2,7 procentního bodu.

Detaily k podzimnímu vysílání si můžete prohlédnout v souboru, který je ke stažení níže.

-mav-