TV Markíza adaptuje pod názvem Chataři český seriál Osada

pátek, 26. srpna 2022, 11:00 Aktuality, TV, Slovensko MediaGuru

Televize Markíza zařadí do podzimního vysílání seriál Chataři. Jeho předlohou je český seriál Osada, jehož první řadu loni vysílala Česká televize.

Chataři, zdroj: TV Markíza

Chataři, zdroj: TV Markíza

Televize Markíza zařadí na podzim třináctidílný rodinný seriál s názvem Chataři o komunitě zcela odlišných lidí, které spojuje jen zájem o chataření. Natáčí se podle české předlohy seriálu Osada z pera scénáristy Petra Kolečka

Protože jde o adaptaci českého seriálu, bylo podle TV Markíza nejprve nutné přizpůsobit příběh slovenské mentalitě a lokálním reáliím. „Celé to bylo o malých, ale co nejpřesnějších změnách. Slovenský humor a celkově nátura jsou trochu jiné než ty české. Nejdůležitější pro mě bylo, aby všechny okolnosti našeho příběhu byly slovenské,“ vysvětluje Tomáš Jančo, kreativní producent a scénárista nového seriálu Chataři.

V malé chatové osadě se diváci seznámí s různými postavami, které spolu o víkendech fungují jako komunita s vlastními pravidly a zákony, s hierarchií a mocenským řetězcem a s vlastními skrytými tajemstvími. Kvůli předsudkům, lásce či přijetí ostatních musí zdolat množství překážek.

V seriálu si zahrají například Diana Mórová, Maroš Kramár, Vlado Kobielsky, Ivan Romančík, Zuzana Kubovčíková Šebová, Helena Krajčiová či Marián Miezga. Produkci seriálu zajišťoval Peter Núñez.

-mav-