Canal+ Sport: Premier League se v nabídce O2 TV neobjeví

úterý, 27. září 2022, 11:05 TV MediaGuru

Jednání s O2 o zařazení stanice Canal+ Sport se podle provozovatele kanálu za poslední více než měsíc nikam neposunula, proto se je rozhodla ukončil.

Anglická Premier League se nebude vysílat v nabídce televize O2 TV, oznámila v úterý provozující společnost Canal+ Luxembourg. Stanice Canal+ Sport, která přenosy z Premier League přináší, bude v České republice i nadále šířit pouze Skylink, freeSAT a T-Mobile.

Společnost Canal+ Luxembourg uvedla, že v první polovině roku oslovila všechny velké operátory s nabídkou na sdílení nové sportovní stanice. Před spuštěním se domluvila se skupinou Deutsche Telekom a stanice Canal+ Sport je tak dostupná nejen na platformách Skylink a freeSAT, ale rovněž v nabídce T-Mobilu, Slovak Telekomu a Digi Slovakia. „To v kombinaci reprezentuje téměř polovinu českých a slovenských domácností a případným dalším zájemcům dává možnost výběru ze všech obvyklých technologií. Program je ze strany diváků velmi dobře hodnocen a počty nových zákazníků, které jsme díky němu získali, jsou několikanásobně vyšší, než jsme plánovali. Jsme tak v situaci, kdy na dalších partnerstvích nejsme závislí. Jednání s O2 se za poslední více než měsíc nikam neposunula, proto jsme se rozhodli je ukončit. S jejich obnovením minimálně do konce aktuálního ročníku Premier League nepočítáme," uvedl Ladislav Řeháček, viceprezident společnosti Canal+ Luxembourg pro ČR a Slovensko.

To, že obě strany zatím nenašly shodu, potvrdila i společnost O2. Budoucí jednání ale nevzdává. „I přes dlouhotrvající a usilovné vyjednávání se v tuto chvíli nepodařilo najít se zástupci Canal+ Sport shodu. Nabízené podmínky nejsou pro nás nyní akceptovatelné. Vysílací práva na Premier League jsou k dispozici až na tři sezony, takže v jednání plánujeme pokračovat i pro nadcházející období,” uvedl tiskový mluvčí O2 TV Sport David Solnař.

Zájemci o Premier League, jejichž poskytovatel Canal+ Sport nenabízí, si jej mohou předplatit samostatně za 189 Kč měsíčně na canalplussport.cz. Pro zájemce o nabídku televizních programů různých žánrů přináší Skylink balíček Kombi+, který je k dispozici od 349 Kč.

-mav-