Podzimní televizní pořady se rozjíždějí naplno

pondělí, 5. září 2022, 07:35 TV MediaGuru

V týdnu od 5. září zahajují na televizních obrazovkách další novinky pro podzimní vysílání. Programová schémata se tak naplno rozjíždějí.

Zdroj: Unsplash

Zdroj: Unsplash

V uplynulém týdnu se na televizních obrazovkách představily především novinky pro podzimní vysílání hlavních komerčních televizních stanic. K nim v aktuálním týdnu přibydou premiérové pořady České televize a některé další novinky. Tím bude možné zahájení podzimní televizní sezóny považovat za kompletní.

Co ukázal první týden, ve kterém zahájily nové pořady nebo premiérové díly nových řad už známých pořadů? Vzhledem k tomu, že některé pořady se i v týdenní skladbě opakují a že jsou vysílány ve stejných časech jako loni na podzim, lze konstatovat, že jejich výsledky se prozatím potvrzují i po prvním „podzimním“ týdnu. Jde především o úterní a čtvrteční výsledky seriálu ZOO (Prima), který udržuje sledovanost v širší divácké skupině 15+ nad úrovní jednoho milionu diváků a v této skupině, stejně jako ve skupině 15-69, mu patří jednoznačné prventsví. Seriálu ZOO v úterý konkuruje MasterChef (Nova), který je opět silný v komerční cílové skupině 15-54 a ve čtvrtek Pan profesor (Nova). Také druhá řada seriálu s Vojtěchem Dykem v prvním týdnu udržela nejvyšší sledovanost ve skupině 15-54.

Druhou řadou pokračuje také pořad Souboj na talíři (Nova), vysílaný v úterním druhém prime-timovém okně, a také jemu se v tomto vysílacím čase podařilo zopakovat nadprůměrný výsledek ve skupině 15-54.

Vítězně se pak v prvním týdnu uvedly dvě novinky TV Prima. Seriál Hořký svět přilákal napoprvé více než milion diváků (15+) a ve středečním večeru dosáhl s přehledem nejlepšího výsledku, a to i v dalších diváckých skupinách. Nová zábavná show Můj muž to dokáže, vysílaná v pátek večer, si rovněž při svém startu připsala nejvyšší sledovanost ve všech hlavních diváckých skupinách.

Rozložení diváckých preferencí v pondělním večeru není ještě definitivní. Přestože souboj prvních dílů nového seriálu Pálava (Prima) a nových dílů seriálu Specialisté (Nova) vyšel v širší divácké skupině 15+ lépe pro druhý z jmenovaných, zatímco v mladších diváckých skupinách se dařilo o něco více úvodnímu dílu seriálu Pálava, do hry ještě nevstoupila Česká televize. Od pondělí 5. září zahájí vysílání třetí řady seriálu Případy 1. oddělení a velmi pravděpodobně strhne divácký zájem na svou stranu.

Naopak nedělní večery budou zřejmě ve znamení nové řady seriálu Policie Modrava (Nova), přestože novinka České televize, minisérie Pozadí událostí, odstartuje až 11. září. První díl čtvrté řady Policie Modrava sledovalo v neděli 4. září v průměru 1,58 mil. diváků (15+, podíl 41,4 %).

Zdá se rovněž, že Hvězdný speciál pořadu Na lovu (Nova) zopakuje své jarní výsledky a stane se pořadem číslo jedna pro sobotní večery.       

Vzhledem k tomu, že s výjimkou víkendového a pondělního vysílání nasazuje Česká televize do hlavního večerního času reprízy, odehrají se největší večerní souboje v pracovních dnech mezi hlavními komerčními televizemi.   

Náhled večerních pořadů pro první část podzimního vysílání 2022

den časové pásmo ČT1 TV Nova TV Prima
po 20:00 Případy 1. oddělení III Specialisté Pálava
  21:30 Reportéři ČT Specialisté Vinaři II
út 20:00 český film MasterChef Česko ZOO
  21:30 Hercule Poirot Souboj na talíři 7 pádů Honzy Dědka
st 20:00 Četnické humoresky MasterChef Česko Hořký svět
  21:30 13. komnata Comeback Show Jana Krause
čt 20:00 Inspektor Max, Toulky Českem budoucnosti Pan Profesor ZOO
  21:30 Máte slovo Hospoda Inkognito
20:00 Panoptikum Města pražského film Můj muž to dokáže
  21:30 Všechnopárty film Mordparta II
so 20:00 Zázraky přírody Na lovu: Hvězdný speciál Česko Slovensko má talent
  21:30 zábavný pořad film Temný kraj
ne 20:00 Pozadí událostí Policie Modrava IV český film
  21:30 168 hodin Kriminálka Anděl IV český film

Zdroj: programová schémata TV stanic

Pondělní večer pro nové díly seriálů Specialisté a Pálava

úterý 30. srpna 2022

ZOO se vrátilo s více než milionem, zahájil i MasterChef

středa 31. srpna 2022

Seriál Hořký svět se uvedl jako lídr středečního večera

čtvrtek 1. září 2022

ZOO i ve čtvrtek nad milionem, vrátil se také Pan Profesor

pátek 2. září 2022

Start pořadu Můj muž to dokáže jedničkou v pátek večer

sobota 3. září 2022

Sobotní večer pro Hvězdný speciál pořadu Na lovu

neděle 4. září 2022

Nová Policie Modrava zahájila jako nedělní jednička

pondělí 5. září 2022

-mav-