Světlana Witowská odchází z České televize

čtvrtek, 8. září 2022, 16:50 Lidé, TV MediaGuru

Světlana Witovská se od listopadu rozhodla pro novou životní etapu, a proto opustí Českou televizi.

Světlana Witovská, zdroj: Česká televize

Světlana Witovská, zdroj: Česká televize

Moderátorka České televize Světlana Witowská z televize odchází. ČT na sociální síti informovala, že Witowská se od listopadu rozhodla začít novou etapu. „Děkuji divákům za přízeň, kolegům za skvělých dvacet let života a vedení České televize za důvěru," napsala Witowská na sociální síti.

Světlana Witowská naposledy moderovala pořad Interview ČT24. Už v létě roku 2020 se rozhodla ukončit moderování v hlavních zpravodajských pořadech České televize, tedy v Událostech a v Událostech, komentářích. Rozhodla se více věnovat rodině a vrátila se k moderování podvečerního pořadu Interview ČT24. 

ČT připomněla, že Wittowskou vídali diváci ve zpravodajských relacích Události, Události, komentáře a Interview ČT24 nebo při prezidentském duelu v roce 2018 mezi Milošem Zemanem a Jiřím Drahošem.

Zdroj: twitterový účet České televize

V České televizi začala pracovat v roce 1996, pořad Interview ČT24 moderovala od roku 2014. V médiích se pohybuje od 90. let. Kromě České televize působila také v televizi Prima, ČTK nebo Mladé frontě Dnes. Získala novinářskou cenu Karla Havlíčka Borovského za rok 2017.

-mav-