Značka Equa bank opustí v listopadu trh

čtvrtek, 29. září 2022, 10:10 Aktuality, Reklama, Marketing MediaGuru

Equa bank se v listopadu spojí s Raiffeisenbank. Od té doby přestanou lidé vídat i reklamu s Romanem Vojtkem.

Zdroj: Equa bank

Zdroj: Equa bank

Letos 14. listopadu se spojí Equa bank s Raiffeisenbank. Značka Equa bank tak zmizí z českého trhu, ustane dlouhodobá komunikační kampaň s Romanem Vojtkem a rebrandují se i její produkty. Zůstanou však pojmenování některých jejích produktů, jako je Minutová půjčka nebo služba odložených plateb PlatimPak.

„Během podzimu klienti obou bank začnou využívat ty nejlepší služby, které ze spojení vzneknou – od zcela nového online bankovnictví přes půjčky získané během několika minut online až pe investiční aplikaci – a které se řadí na absolutní špičku trhu, nebo které nabízíme na trhu jako vůbec první velká banka,“ popisuje za Raiffeisenbank PR specialistka Martina Kotasová. 

Raiffeisenbank bude i nadále využívat logiku a pojmenování některých produktů, které dnes Equa bank nabízí. „Nejlepším příkladem je Minutová půjčka nebo služba odložených plateb PlatimPak,“ přibližuje Martina Kotasová. 

Reklamu pod hlavičkou Equa bank, jež se dlouhodobě spojuje s tváří herce Romana Vojtka, však lidé už dále vídat nebudou. Marketingově komunikovat již bude jen Raiffeisenbank. „Současně jsme uzpůsobili komunikaci Raiffeisenbank tak, aby byla co nejvíce otevřená, jasná, srozumitelná a pozitivní,“ dodává Kotasová s tím, že během podzimu dojde také k rebrandingu poboček. 

Equa bank není jedinou bankovní značkou, která tento rok odchází z trhu. V důsledku ruské invaze na Ukrajině se z České republiky letos stáhla Sberbank. V létě se značka Poštovní spořitelna přejmenovala na ČSOB Poštovní spořitelnu, což podpořila i rebrandovací kampaní. 

-stk-