Zuzana Kleknerová je ředitelkou redakcí NextPage Media

pondělí, 5. září 2022, 12:55 Tisk, Lidé MediaGuru

Do vedení vydavatelství NextPage Media nastupuje Zuzana Kleknerová. Jako nová ředitelka redakcí bude zodpovídat za obsah všech tištěných i digitálních titulů.

Zuzana Kleknerová, zdroj: archiv Zuzany Kleknerové

Zuzana Kleknerová, zdroj: archiv Zuzany Kleknerové

Do vedení vydavatelství NextPage Media nastupuje Zuzana Kleknerová. Jako nová ředitelka redakcí bude zodpovídat za obsah všech tištěných i digitálních titulů, které vydavatelství publikuje a provozuje. Podílet se bude i na strategickém řízení firmy. Pozici ředitelky redakcí dosud v NextPage Media zastávala Petra Šroubek Pohlová, která už v NextPage nepůsobí.

Novinářka a mediální manažerka Zuzana Kleknerová působila do konce loňského roku ve vydavatelství Economia, kde řídila redakce Hospodářských novin, Respektu, Aktuálně.cz, Ekonomu a několika odborných titulů. S HN a Aktuálně.cz byla profesně spjata přes 20 let. „Chci zúročit všechno, co jsem se v médiích naučila, a pomoci firmě NextPage Media vyrůst,” uvedla ke svému příchodu Kleknerová. 

„Příchod Zuzany je dalším krokem na naší cestě k vybudování silného a stabilního mediálního domu, kde rozhodující roli hraje kvalitní obsah. Bez něj není možné v dnešním světě uspět. Zuzana je pro mě garantem toho, že z této cesty nesejdeme. A zárukou, že se budeme i v budoucnu rozhodovat tak, aby byl čtenář vždy na prvním místě,” uvedl k nástupu Kleknerové Martin Vlnas, ředitel vydavatelství. “S plánovým spuštěním paywallu na Heroine, Finmagu a Football Clubu a expanzí do dalších obsahových segmentů, které budou stavět na placeném obsahu, pro nás budou Zuzaniny zkušenosti neocenitelné,“ dodal.

Roční obrat NextPage Media dosáhl v roce 2021 výše 37 mil. Kč (zdroj: účetní uzávěrka 2021) a v letošním roce plánovala dosažení téměř 50 mil. Kč. Do portfolia vydavatelství patří tištěné i internetové magazíny Finmag, Heroine a Football Club a servisní finanční portály Peníze.cz a Peniaze.sk. Společnost je součástí Finanční skupiny Partners.

-mav-