Alza.cz startuje vánoční kampaň, staví na dětských hračkách

středa, 5. října 2022, 07:15 Aktuality, Reklama MediaGuru

Alza.cz spouští předvánoční kampaň nazvanou Alzákův vánoční obchoďák. E-shop v ní komunikuje výhody online nakupování a šíři portfolia se zaměřením na hračky.

Vizuál vánoční kampaně Alza.cz, zdroj: Alza.cz

Vizuál vánoční kampaně Alza.cz, zdroj: Alza.cz

Alza.cz spouští předvánoční kampaň nazvanou Alzákův vánoční obchoďák. E-shop v ní komunikuje výhody online nakupování a šíři portfolia se zaměřením na hračky. Hlavním průvodcem je jako každý rok „tvář“ Alzy, mimozemšťan Alzák, který si tentokrát na pomoc přizve dětské hračky v čele s plyšovým medvídkem. Zahájením své klíčové reklamní kampaně vstupuje lídr české e-commerce oficiálně do nejvytíženější části roku – do předvánoční sezóny. 

„Letošní kampaň je v mnoha ohledech jiná, než jsou lidé zvyklí. Diváky zavede do vánočně laděného pokojíčku, kde si hlavní hrdina hraje na obchoďák, tak jako jsme to dělávali i my v dětství. Ve spotech si s nadsázkou a humorem bereme na mušku nejčastější nákupní zvyklosti a stereotypy a vedeme lidi k zamyšlení, jestli to v dnešní době nejde dělat i jinak,“ popisuje klíčové sdělení nová ředitelka marketingu Alza.cz Klára Blažková. 

Zdroj: Alza.cz

Celá kampaň stojí na třech pilířích: představení výhod online nakupování, které se obejde bez shánění, stresu a front, prezentace široké nabídky sortimentu hraček za konkurence schopné ceny a na taktických cenových pobídkách. To vše podpoří také nově navázané dlouhodobé spolupráce s influencery. Vybraní ambasadoři budou postupně vysvětlovat a sdílet své zkušenosti a představovat jednotlivé benefity od zákaznického programu AlzaPlus+ po šířku sortimentu.

„Naše sdělení v komunikaci bývala často velmi komplikovaná a popisná. Mám radost, že se nám podařilo najít cestu, jak předat velmi jednoduché sdělení, vyhnout se přitom popisnosti a vést spotřebitele k zamyšlení nad standardy a zaběhnutými zvyklostmi,“ shrnuje Klára Blažková.

Marketingovou ředitelkou Alza.cz je Klára Blažková

úterý 4. října 2022

-mav-