Ředitelem controllingu skupiny Prima je Martin Černý

středa, 26. října 2022, 10:45 Aktuality, TV, Lidé MediaGuru

Martin Černý přichází ze společnosti ViaPharma, která se zabývá distribucí léčiv a má vazbu na retailový řetězec Dr. Max.

Martin Černý, zdroj: FTV Prima

Martin Černý, zdroj: FTV Prima

Novým ředitelem úseku controllingu skupiny Prima se stal od října Martin Černý. Přichází ze společnosti ViaPharma, která se zabývá distribucí léčiv a má vazbu na retailový řetězec Dr. Max.

Juraj Smetana, který doposud tuto pozici zastával, se bude nadále v controllingu věnovat rozvojovým projektům a jejich strategickému plánování. Obě pozice budou reportovat přímo finančnímu řediteli skupiny Prima, Ladislavu Musilovi.

Martin Černý začínal svou profesní kariéru v oblasti controllingu před dvaceti lety. Během této doby působil v mnoha oborech napříč trhem, jako jsou např. společnosti Xerox, Arval či Antalis. Posledních devět let pracoval ve společnosti ViaPharma.

„Za každým číslem, které projde controllingem, stojí příběh a naším úkolem je všechny ty příběhy poskládat dohromady. Ve skutečnosti je ale ekonomická efektivnost firmy určována chováním lidí, nikoli čísly v Excelu,“ říká ke své nové pozici Martin Černý.

-mav-