Seznam spustí Seznam IPTV, marketplace i Seznam Medium

středa, 5. října 2022, 18:40 Internet & Mobil MediaGuru

Tuzemská internetová jednička spustí v příštím roce vlastní službu Seznam IPTV. Už letos na podzim také zprovozní službu pro autory Seznam Medium.

Prezentace novinek na Seznam Forum, zdroj: MediaGuru.cz

Prezentace novinek na Seznam Forum, zdroj: MediaGuru.cz

Internetová jednička připravuje ke spuštění několik novinek. Patří k nim uvedení služby Seznam IPTV v příštím roce. Uživatelé tak budou moct sledovat videopořady Seznamu ze všech jeho kanálů a také od dalších poskytovatelů na platformě IPTV. Novinky představil na středeční konferenci Seznam Forum obchodní ředitel Tomáš Búřil.

Seznam.cz je na svém portálu poskytovatelem velkého množství videoobsahu a provozovatelem videoportálu Stream. V nabídce má nejen vlastní videa, ale také obsah od řady partnerů, se kterými spolupracuje. Zároveň je provozovatelem celoplošné Televize Seznam. „Už několik měsíců budujeme platformu, abychom vám nabídli IPTV. Budete moct v rámci všech svých obrazovek sledovat obsah ze všech kanálů, které znáte, a také obsah, který jako Seznam máme," přiblížil s tím, že Seznam IPTV by se měl stát zajímavou službou pro  „stovky tisíc uživatelů".

Nejpozději od letošního listopadu pak také uvede novou službu Seznam Medium. Vzniká po vzoru Medium.com a určená bude pro tvůrce obsahu, kteří chtějí publikovat a kteří si podle dosahu svých článků můžou sáhnout na reklamní příjmy. „Neměli jsme platformu, kde by lidé, kteří nepíší pro zpravodajské médium, mohli psát své články. Pokud budou úspěšní, tak se dostanou do feedu na home page a budeme se s nimi dělit o příjmy z reklamy," přiblížil Tomáš Búřil. Služba bude fungovat na jednotné platformě ČNS X, na které už teď jsou Seznam Zprávy, Novinky.cz, Garáž.cz či Proženy.cz. 

Novinkou příštího roku bude také spuštění Seznam marketplace s možností nejen číst recenze a porovnávat zboží, ale také ho nakupovat. Na home page Seznamu se také chystá zobrazování hyperlokálního obsahu, který se dotýká nejbližšího okolí uživatele. Plánuje se i rozšíření sociálních prvků do většiny služeb a rovněž propagace firemního příspěvku. Důležitá je pro Seznam také Seznam aplikace, kterou má staženou 5 mil. lidí a jeden milion ji používá denně. V příštím roce navíc Seznam spustí své Stories, kde chce dát prostor i inzerentům. Seznam podporuje i rozvoj svého vyhledávání, jehož podíl podle Tomáše Búřila neklesá. To se týká i Seznam emailu, jehož tržní podíl má aktuálně představovat 58 %. S ohledem na konec cookies třetích stran v prohlížeči Chrome podporuje Seznam svůj projekt přihlášeného uživatele, který má být klíčový pro úspěšné cílení reklamy.

Televize Seznam natočí seriály Lajna 4, Hasičárna Telecí 2 a Revír

středa 5. října 2022

-mav-