Televize Seznam natočí seriály Lajna 4, Hasičárna Telecí 2 a Revír

středa, 5. října 2022, 15:10 Aktuality, TV MediaGuru

Televize Seznam připravuje do vysílání pro roky 2023 a 2024 pokračování svých seriálů i nový seriál.

Ivan Mikula, zdroj: MediaGuru.cz

Ivan Mikula, zdroj: MediaGuru.cz

Televize Seznam počítá s pokračováním svého seriálu Lajna a jeho čtvrtou řadu připraví pro podzimní vysílání v roce 2024, uvedl na středeční konferenci Seznam Forum ředitel Televize Seznam Ivan Mikula. Vedle toho se pro jarní vysílání 2024 připravuje druhá řada seriálu Hasičárna TelecíBolkem Polívkou, Michalem Isteníkem a Norbertem Lichým. Pro jarní vysílání v roce 2023 pak Televize Seznam chystá nový seriál z mysliveckého prostředí Revír. V něm si zahrají Ondřej Pavelka, David Prachař, Linda Rybová či Marek Taclík.

Ivan Mikula zrekapituloval vývoj v programové nabídce Televize Seznam za uplynulé dva roky. Před dvěma lety se totiž programování televize zaměřilo na plnoformátové pojetí. V současnosti stojí program na třech hlavních pilířích: původní tvorbě, zpravodajství a akvizičním obsahu. Správnost rozhodnutí vydat se cestou plnformátové televize doložil Mikula na výsledcích sledovanosti. Před dvěma lety představoval průměrný podíl televize na sledovanosti 0,47 %, v letošním říjnu se už ale pohybuje na úrovni 1,4 % (CS 15-69, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere). Pro letošní podzimní vyslání posílil Seznam páteční a sobotní večerní sloty a nově například zařadil i pořad Jukebox Honzy Dědka.

Zatím svých nejlepších výsledků dosáhla Televize Seznam v prosinci 2021, kdy se její podíl díky vánočnímu vysílání dostal na 1,16 % (15-69) a na První svátek vánoční překonal i 3 %. Také o letošních Vánocích chce Televize Seznam pokračovat v podobném duchu a odvysílá pohádky a filmy, které získá z Národního filmového archivu.

-mav-