Decathlon spouští novou nákupní mobilní aplikaci

čtvrtek, 3. listopadu 2022, 15:55 Aktuality, Retail, Marketing MediaGuru

Prodejce sportovního zboží Decathlon spouští na českém trhu svou nákupní aplikaci.

Zdroj: Decathlon

Zdroj: Decathlon

Původem francouzský prodejce sportovního zboží Decathlon spouští na českém trhu novou aplikaci, která má zákazníkům umožnit pohodlnější, rychlejší a dostupnější nakupování. Jedná se o přizpůsobení již existujícího řešení, které vzniklo na mateřském francouzském trhu a funguje nejen v domovské Francii, ale také v Německu a dalších 28 zemích. 

„Více než polovina online nákupů v Česku je dokončena na mobilních zařízeních a aplikace i prohlížeče jsou oblíbenými zdroji nakupování na telefonu. V Decathlonu tak zajišťujeme optimalizaci obou kanálů, abychom svým zákazníkům poskytli co nejpohodlnější zážitek z nakupování,” uvádí Martin Bondue, project leader pro mobilní aplikaci v České republice.  

Nákupní aplikace je dostupná pro operační systémy Android a iOS. Uživatelům nabídne rychlou správu Decathlon účtu, kde naleznou veškeré informace o svém profilu, věrnostním programu či dárkových kartách. Poslouží také jaké pomocník a nápověda v offline světě. Zákazníci si přes ní mohou naskenovat produkty v obchodě, nebo dohledat informace o dostupnosti zboží na prodejnách. K dispozici bude kompletní nabídka produktů, přehled recenzí, přístup do sekce otázek a odpovědí či informace o otevíracích dobách konkrétních prodejen. Možné bude sestavit si i seznam přání z oblíbených produktů. 

„V současné době překonávají nákupy na mobilních zařízeních ty realizované prostřednictvím počítače či notebooku a očekává se, že trh s mobilním obchodováním do roku 2023 vzroste o bezmála 20 %. Tento nárůst mobilního prodeje podporují především zákazníci ve věku 18 až 34 let, kteří nakupují přes mobilní zařízení více než zákazníci starších věkových kategorií. V Decathlonu si tohoto trendu všímáme a jsme proto rádi, že můžeme vyjít vstříc potřebám našich zákazníků,” dodává na závěr Dmytro Strelchyn, digital leader v Decathlon Česká republika. 

-stk-