Nova nepřijme nabídku ČT na vysílání prezidentské debaty

středa, 23. listopadu 2022, 16:40 Aktuality, TV MediaGuru

TV Nova se rozhodla návrh generálního ředitele Petra Dvořáka na uspořádání společné „Národní prezidentské debaty“ s díky odmítnout.

Zdroj: TV Nova

Zdroj: TV Nova

TV Nova nepřijme nabídku České televize na společné vysílání prezidentské debaty. Uvedla to ve čtvrtek odpoledne s tím, že o svém rozhodnutí informovala generálního ředitele ČT Petra Dvořáka a nabídku s díky odmítla. 

„Je zřejmé, že z logiky fungování TV Nova a České televize se odlišují naše dramaturgické přístupy k předvolebním diskusím. Naposledy to bylo dobře vidět na předvolební diskusi kandidátů na předsedu vlády, která se konala v předvečer parlamentních voleb 2021. Zatímco Česká televize pozvala zástupce sedmi politických stran a diskusi ‚oživila’ zapojením ‚umělé inteligence’, na TV Nova diskutovali v tradičním formátu s moderátorem pouze tři nejvážnější kandidáti na předsedu vlády. Podobně tradiční přístup TV Nova zvolila i pro diskuse kandidátů na prezidenta ČR," vysvětlila Nova ve svém odůvodnění. 

TV Nova bude 12. ledna 2023 vysílat diskusi tří nejvážnějších kandidátů (podle výsledků relevantních předvolebních průzkumů) a pořad bude moderovat jeden moderátor. „Dramaturgii tohoto typu máme v plánu zachovat. Náš program s takovouto předvolební diskusí stále počítá. Další informace k debatám zveřejníme později," konstatovala dále.

TV Prima v úterý uvedla, že chce návrh od České televize porovnat se svými dramaturgickými plány, ale že nadále počítá s přípravou svých předvolebních pořadů. „Chceme pokračovat v úspěšných formátech předvolebních pořadů a debat, které přinesly našim divákům moderní, atraktivně zpracovaný a vyvážený pohled na názory aktérů předcházejících volebních klání," sdělila v úterý TV Prima. 

-mav-