Řetězec Kaufland zavedl „nekonečný sáček" na pečivo

středa, 16. listopadu 2022, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Řetězec Kaufland představila „nekonečný sáček" na pečivo, který má přimět zákazníky, aby ho vyměnili za jednorázový plastový sáček.

Zdroj: Kaufland

Zdroj: Kaufland

Nový „nekonečný sáček" společnosti Kaufland, který se dá použít opakovaně, má za cíl snížit spotřebu plastů a přimět zákazníky, aby nepoužívali jednorázové plastové plasty a papírové obaly. „Šetrnost k přírodě je naší prioritou. Neustále hledáme inovativní řešení a kroky, jak omezit spotřebu plastů,“ zdůvodnila tisková mluvčí Renata Maierl

Kaufland chce inspirovat zákazníky k používání alternativních obalů, které tolik nezatěžují životní prostředí. Sáček je vyrobený ze 100 % recyklovaného polyesteru certifikovaného podle GRS (Global Recycled Standard) a je určen k opakovatelnému použití. Zákazníci si jej mohou koupit v oddělení pečiva za 29,90 Kč.

Kaufland vychází ze strategie své mateřské skupiny Schwarz REset Plastic, která vede ke zvyšování recyklovatelnosti. Kaufland dříve představil ekologické alternativy, které měly odlehčit zátěž na životní prostředí. Například jednou z možností ekologičtějšího nákupu byla výměna plastových tašek za papírové nebo látkové z bio bavlny pro opakované nákupy. V dřívější době rovněž představili „nekonečný sáček" na ovoce a zeleninu. Okurky také prodává bez plastové fólie, čímž má ušetřit 50 tun plastů ročně.

-tšl-