DVTV po odchodu z Economie chystá TV kanál, studio i časopis

neděle, 1. ledna 2023, 10:50 TV MediaGuru

Internetová televize DVTV se po skončení spolupráce s Economií rozhodla postavit na vlastní nohy. Buduje vlastní televizní studio, chystá kabelový TV kanál i elektronický čtrnáctideník.

Zdroj, repro: DVTV

Zdroj, repro: DVTV

Internetová televize DVTV se po skončení spolupráce se společností Economia chystá na vybudování vlastního televizního studia a televizního kanálu a nově bude také vydávat čtrnáctidenní elektronický časopis. Na platformě Hithit se startem nového roku rozjela kampaň, kde vyzývá k podpoře samostatné DVTV. Cílová částka je 750 tisíc Kč. 

„Je čas jít dál. Mnohem dál... Chceme DVTV postavit zcela na vlastní nohy. Čeká nás hodně, opravdu hodně práce, ale nikdy jsme si nebyli jistější, že ten správný čas je právě teď. Že jsme schopni vytvářet dál ten nejlepší a nejkvalitnější videoobsah, začít vydávat vlastní časopis a připravovat se na spuštění vlastního televizního kanálu," zdůvodňují moderátoři DVTV Daniela Drtinová, Daniela Písařovicová, Martin Veselovský a Michael Rozsypal

Divákům rovněž prozradili, že několik měsíců chystají vlastní televizní studio, ze kterého chtějí ještě letos spustit vlastní televizní vysílání. „Musíme nakoupit nové kamery, techniku i další vybavení. A k tomu potřebujeme vaši pomoc," dodávají. 

Od 2. ledna přinese DVTV rozhovory s prezidentskými kandidáty. V rámci kampaně bude možné získat odměnu v podobě návštěvy volebního studia DVTV a společně sledovat sčítání výsledků. Připravena je také předvolební roadshow v Brně.

Internetová televize DVTV zahájila v roce 2014 a od té doby vysílala z prostor mediálního domu Economia. Své videorozhovory umísťovala na portál Aktuálně.cz, od roku 2020 pak paralelně rozjela vlastní placený web dvtv.cz, na kterém je možné obsah DVTV sledovat bez reklam. Spolupráce s Economií se ke konci roku 2022 uzavřela, proto se DVTV rozhodla pro vybudování vlastního studia. Od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání obdržela loni licenci pro kabelové vysílání programu DVTV Extra. Internetové vysílání by se tak mělo v průběhu roku rozšířit o lineární televizní kanál. Termín zatím upřesněn nebyl. 

V současnosti je možné DVTV sledovat na webu dvtv.cz za poplatek a bez reklamy. Odchodem z Aktuálně.cz nejsou dlouhá videa přístupná zdarma. Upoutávky na rozhovory, které jsou otevřené, umísťuje DVTV na své sociální sítě.

Připravovaný elektronický časopis DVTV má být distribuován jednou za čtrnáct dní. Přinášet bude přepisy rozhovorů. Vedle videorozhovorů a časopisu nabídne DVTV předplatitelům i podcasty nebo speciální série interview. Dvakrát ročně pak plánuje vydávat i tištěný magazín

Economia plánuje v novém roce místo spolupráce s DVTV vlastní videorozhovory. Připravovat je budou moderátorky Světlana Witowská a Linda Bartošová.

 -mav-