L’Oréal Professionnel rozvíjí své metaverzum

pondělí, 9. ledna 2023, 07:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka vlasové kosmetiky se pustila do budování svého metaverza, pro avatary vytvořila první sérii účesů.

Značka L'Oréal Professionnel vytvořila sérii účesů pro virtuální avatary, zdroj: L'Oréal.

Značka L'Oréal Professionnel vytvořila sérii účesů pro virtuální avatary, zdroj: L'Oréal.

Francouzská značka profesionální vlasové kosmetiky L’Oréal Professionnel rozvíjí svou aktivitu v metaverzu. Ve spojení s Ready Player Me, vedoucí světovou platformou pro tvorbu multiaplikačních avatarů, a ve spolupráci s 3D umělcem Evanem Rochettem, vydala první ze série účesů, kterými mohou uživatelé zkrášlit své herní avatary. 

K dispozici značka vytvořila pět účesů s texturovanými vlasy. Avataři jsou v rámci systému Ready Player Me kompatibilní napříč více než 4000 her, platforem a aplikací po celém světě, včetně Spatial, HiberWorld a VRChat

„Více než 110 let dává značka L’Oréal Professionnel svého průkopnického ducha k službám kadeřníků, na rozvoj profesionálního kadeřnického odvětví a pozvednutí způsobů vyjádření vlasové krásy po celém světě,“ komentuje Anne Machet, globální generální ředitelka L’Oréal Professionnel, s tím, že právě partnerství s Ready Player Me vnímá jako smysluplný krok na cestě značky do virtuálního světa. 

L’Oréal Professionnel je navíc aktivní na platformě Spatial, kde se ve spolupráci s organizací Artisant a Jenny Metaverse DAO zúčastnila finále soutěže Fashion Masculinities. Ta motivovala návrháře, aby reflektovali nové přístupy k oblékání maskulinních identit a aby představili své vlastní inovativní koncepce tohoto jevu.

Letos chce značka v budování styčných bodů mezi profesionálními kadeřníky a grafickými umělci, kteří rozvíjí možnosti sebevyjádření vlasové krásy ve virtuálním světě, pokračovat. 

-stk-