Nova ukončila v HbbTV distribuci stanice 1+1 Ukrajina HD

středa, 18. ledna 2023, 10:30 TV, Aktuality MediaGuru

Skupina Nova ukončila distribuci zábavní stanice 1+1 Ukrajina v aplikaci TN Live, která je součástí HbbTV.

Skupina Nova ukončila v uplynulých dnech distribuci zábavní stanice 1+1 Ukrajina v prostředí aplikace TN Live, která je součástí HbbTV menu, tedy doplňkových služeb pro tzv. virtuální červené tlačítko.

„Vysílání jsme ukončili, kanál výrazným způsobem modifikoval svůj obsah, už není zpravodajský,“ potvrdila pro MediaGuru.cz mluvčí Novy Barbora Dlabáčková. Program je k dispozici prostřednictvím pozemního vysílání DVB-T2 v multiplexu Českých Radiokomunikací, a to na celoplošné úrovni, kde je ovšem k dispozici pouze v klasickém rozlišení, respektive formátu qHD, tedy poměr 960x540p.

V HbbTV Novy bylo možné zvolit rozlišení stanice až do formátu 1080p, který odpovídá Full HD. Na podobném principu funguje například Nova Lady HD (rozlišení 720p), TV Noe, Noe+ nebo Seznam TV.

Stanice 1+1 startovala loni v dubnu v DVB-T2 jako čistě zpravodajský kanál o válečném dění na Ukrajině, později však její vysílání bylo nahrazeno mezinárodní verzí 1+1 International. Na Štědrý den tento program nahradila 1+1 Ukrajina.

-lukpol-