O2 kampaní upozorňuje, kam patří starý mobil

čtvrtek, 2. března 2023, 07:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

O2 ve své nové kampani #nejsmesměsný radí, že vysloužilé mobilní telefony nepatří do směšného odpadu.

Zdroj: O2

Zdroj: O2

V rámci své nové kampaně #nejsemsměsný upozorňuje společnost O2, že vysloužilé přístroje nepatří do směsného odpadu a že je nutná jejich ekologická likvidace. V průběhu března svým zákazníkům za každý takový přístroj nabízí odměnu ve výši 500 Kč. Stačí ho přinést do kterékoliv značkové O2 Prodejny.

V českých domácnostech je podle aktuálních odhadů tolik nepoužívaných mobilních telefonů, že by se z nich daly vytěžit téměř 3 tuny stříbra. Nemluvě o dalších recyklovatelných materiálech od plastu přes hliník až po zlato. Mnozí lidé si je nechávají s pocitem, že se jen tak nezbaví něčeho, za co ve své době utratili dost peněz, nebo že je třeba ještě někdy využijí. Jen zlomek lidí předá svůj starý mobilní telefon k ekologické likvidaci.

„Bohužel někteří své vysloužilce při úklidu i vyhodí do popelnic na směsný odpad. Mobilní telefony ale obsahují kromě materiálů, které se dají velmi dobře dále využít a recyklovat, i mnoho pro přírodu nebezpečných látek. Ty se pak mohou uvolňovat působením vnějších vlivů na skládce do půdy nebo ve spalovnách do ovzduší. V O2 proto garantujeme správnou ekologickou likvidaci každého jednoho přístroje, který nám zákazníci donesou,“ říká Milan Ruttner, který má v O2 na starosti projekty v rámci udržitelnosti.

Starý mobilní telefon mohou lidé přinést k ekologické likvidaci na libovolnou O2 Prodejnu. Odevzdat jej mohou nejen zákazníci O2, ale kdokoli, kdo se bude chtít zbavit jakéhokoliv vyřazeného mobilního telefonu včetně zničených a nefunkčních. Odměna ve výši 500 korun se aktivuje v aplikaci Moje O2 v části O2 Radosti. „Odměnu ve formě slevy mohou zákazníci využít na široký sortiment příslušenství, telefonů, tabletů a notebooků,“ popisuje Václav Dostál, ředitel prodeje mobilních telefonů a dalších zařízení v O2.

Společnost O2 plánuje s podobnými aktivitami pokračovat i v budoucnu. „V O2 se neustále snažíme přicházet s projekty, které mají pozitivní dopad na životní prostředí. V minulých letech jsme například zmenšili plastovou část našich SIM karet a do dnešního dne se tímto způsobem podařilo ušetřit téměř 10 tun plastů. Věříme, že právě recyklace mobilních telefonů je dalším zásadním krokem na cestě k udržitelné budoucnosti,“ uzavírá Milan Ruttner

-stk-