Skupina Pohoda opět omezuje byznys rockových televizí

pátek, 31. března 2023, 10:50 TV MediaGuru

Po vypnutí tematické televize Rebel 2 Slušnej kanál sahá mediální skupina Pohoda pro omezení svých aktivit opět do své rockové odnože.

Stanice Rebel 2 Slušnej kanál, jejíž přerušení vysílání bylo medializováno jako dočasné, už se na televizní obrazovky nevrátila.

Stanice Rebel 2 Slušnej kanál, jejíž přerušení vysílání bylo medializováno jako dočasné, už se na televizní obrazovky nevrátila.

V průběhu března provozovatel kanálu Rebel oznámil, že ke konci měsíce vypne jeho distribuci na satelitu Astra. „Od počátku jsme chtěli televizi Rebel poskytnout co největšímu počtu diváků, proto součástí její distribuce bylo také satelitní vysílání. V posledních letech však sledujeme, že stále větší část diváků dává před satelitem přednost bezplatnému pozemnímu DVB-T2 vysílání a IPTV distribuci, která jim poskytuje nové možnosti a větší funkcionalitu,“ uvedl při této příležitosti mimo jiné dramaturg TV Rebel Josef Hladký. Vysílatel dále plánuje konečně přechod na vysoké rozlišení.

Začátkem března 2020 přerušila mediální skupina Pohoda vysílání svého programu Rebel 2 Slušnej kanál, který získala od původního vlastníka konkurenční rockové televize. Slušnej kanál bylo možné v minulosti přijímat na území Prahy a středních Čech díky Regionální síti 4. Přesto, že přerušení vysílání bylo medializováno jako dočasné, obnoveno již nebylo. Skupina Pohoda ke konci března také vypíná své Rádio Dálnice. Značku plánuje využít v online prostředí, mj. jako podcast.

-lukpol-