Křetínského CMI kupuje od Vivendi nakladatelství Editis

pondělí, 24. dubna 2023, 10:20 Aktuality, Tisk MediaGuru

Společnost ze skupiny Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče koupí stoprocentní podíl v druhém největším francouzském knižním nakladatelství Editis.

Daniel Křetínský, zdroj: CMI

Daniel Křetínský, zdroj: CMI

Společnost International Media Invest (IMI), která je stoprocentní dceřinou společností Czech Media Invest (CMI), se dohodla s Vivendi, že od ní koupí 100% podíl v druhém největším knižním vydavatelství ve Francii, firmě Editis. IMI garantuje společnosti Vivendi opci na koupi této francouzské vydavatelské skupiny.

Dokončení této transakce se očekává v následujících několika měsících a je podmíněno konzultací se zástupci zaměstnanců a schválením ze strany regulačních orgánů, uvedl Daniel Častvaj, člen představenstva CMI. Dodal, že akvizice Editis naplňuje růstovou strategii CMI ve Francii a potvrzuje dlouhodobé ambice CMI v mediálním segmentu.

Czech Media Invest je prostřednictvím své dceřiné společnosti Czech News Center předním mediálním domem v České republice. Další dceřiné společnosti CMI provozují rozhlasové stanice v České republice a Rumunsku. Ve Francie je CMI France druhým největším vydavatelem časopisů podle prodaného nákladu.

-mav-