A11 Sport odstartuje na podzim, chce 2. hokejovou ligu i další sporty

středa, 3. května 2023, 15:25 TV MediaGuru

Letos na podzim plánuje mediální skupina A11 a společnost Perinvest spustit svůj společný projekt, neplacený televizní kanál A11 Sport, který původně žádal o celoplošnou pozemní licenci pod názvem TV Arena.

Zdroj: A 11

Zdroj: A 11

Televize A11 Sport plánuje vysílat pořady ze světa 2. hokejové ligy a mládežnického hokeje, fotbalové zajímavosti a aktuality z fotbalové juniorské ligy, florbalové zápasy, volejbalové i basketbalové přenosy, golfové turnaje (Czech PGA Tour), běžecké a cyklistické maratony, jezdectví a mnoho dalších. Spuštění programu, který bude k dispozici také bezplatně v celoplošném multiplexu 23 Českých Radiokomunikací, je plánováno na podzim.

„Jsem rád, že se nám podařilo pro projekt sportovního kanálu A11 Sport uzavřít dohodu s tak silným partnerem,“ uvedl ředitel mediální skupiny A11 Aleš Zavoral. A11 Sport přinese nejen živé přenosy ze sportovních událostí a soutěží, ale také rozhovory se sportovci, reportáže z kulturního dění v oblasti sportu, zprávy a analýzy sportovních výsledků a mnoho dalšího. Kromě toho nabízí také různé sportovní magazíny či dokumenty zaměřené na sport.

„Ze strany fanoušků a potenciálních diváků vidíme velký zájem o sportovní přenosy a pořady o sportu. Proto jsme se rozhodli rozšířit aktivity Perinvestu o sportovní televizní kanál,“ konstatoval majitel Perinvestu Tomáš Petera s tím, že jde o logické vyústění aktivit společnosti, která dlouhodobě patří mezi nejvýznamnější producenty velkých sportovních a kulturních událostí. V pozemním vysílání bude kanál konkurovat stanicím ČT Sport a Sport 5.

Pro A 11 jde o další televizní projekt v letošním roce. V minulém týdnu zprovoznila celoplošný kanál A 11 se zaměřením na zábavu, filmy i regionální zpravodajství. Nové kanály jsou součástí strategie mediální skupiny rozšířit se i na televizní trh. V plánu má i další TV kanál. O jaký typ by mělo jít, ale zatím neupřesnila. 

-lukpol-

Peterova chystaná televize žádá o licenci pro A 11 Sport

středa 26. dubna 2023