Do Rakuten TV se vrátila kulinářská stanice, dětská skončila

pondělí, 22. května 2023, 07:00 TV, Aktuality MediaGuru

Internetová videotéka a online platforma s bezplatnou nabídkou streamovaných programů přidala v uplynulých dnech do nabídky další kulinářský kanál. Gusto TV se do této služby vrací, naopak Kids Bop je po Duck TV dalším dětským kanálem, který ji opustil.

Kulinářské kanály zastupují v Rakuten TV značky Tastemade, Gusto TV a iFood.tv. Foto: Shutterstock

Kulinářské kanály zastupují v Rakuten TV značky Tastemade, Gusto TV a iFood.tv. Foto: Shutterstock

Gusto TV se v představení divákům nedrží při zemi. Jeho provozovatel na svým webových stránkách uvádí, že jde o nejinovativnější lineární kanál na světě zaměřený na jídlo. „Doručujeme mix inspirativního programování, který globálně rezonuje,“ představuje se svým divákům stanice. Rakuten TV už podruhé v krátké době zredukovala počet dětských programů, které jsou k dispozici zájemcům z Česka. Po slovenské Duck TV opustila tuto platformu i stanice Kids Bop.

Z kategorie kulinářských kanálů jsou divákům k dispozici kromě Gusto TV i stanice Tastemade a iFood.TV. Druhý ze zmíněných programů funguje i jako samostatná aplikace pro některé zobrazovače připojené k internetu. Vlastní hub má například i v Apple TV. Dětské kanály v tuto chvíli zastupují značky Pinkfong Baby Shark, Brat TV a Cool School. Ani jedna ze stanic není k dispozici v češtině, na druhou stranu disponují vysokým rozlišením obrazu. Do vysílání je vkládána online reklama.

-lukpol-