Fameplay mění byznys model, tvoří internetové TV pro značky

úterý, 9. května 2023, 18:40 TV, Marketing MediaGuru

Bývalá internetová televize Mall.tv oznámila změnu své strategie a obchodního modelu. Primárně se zaměří na tvorbu internetových televizí na míru pro jednotlivé subjekty.

Tým Fameplay, zdroj: Fameplay

Tým Fameplay, zdroj: Fameplay

Fameplay, původně známá produkcí svých původních pořadů a internetové televize s názvem Mall.tv, výrazně mění svůj byznys model. Nově se zaměří na vytváření internetových televizí pro značky, tvůrce a sportovní organizace. V nabídce je nejen produkce obsahu, ale i využití dat, vlastní technologické platformy a omnichannel distribuce obsahu. 

„Náš nový obchodní model bude všem, kdo naši práci sledují delší dobu, připadat přirozený. Ještě pod značkou Mall.tv jsme vytvořili internetovou televizi, která propojila původní obsah s e-commerce tržištěm, a tím jsme pro dané tržiště otevřeli nový obchodní model. Tento model jsme s obměnami aplikovali pro potřeby Českého olympijského výboru v podobě Czechteam.tv, na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary (kviff.tv) a při stavění inovativní televize k tématu leadershipu se společností Atairu (Atairu Leadership TV). Každou z těchto platforem jsme stavěli s ohledem na jejich různé obchodní cíle. A ve všech těchto projektech dále pokračujeme. Navíc ukazují, že se naše zaměření neustále točí kolem hledání cest, jak diváky obsahu přimět ke konkrétní akci - od nákupu, přes engagement, po vlastní touhu po vzdělání či změně. Nyní se nám díky exponenciálnímu technologickému pokroku navíc otevírá jedinečná příležitost škálovat naše kompetence na další trhy," uvedl Juraj Felix, CEO projektu Fameplay.

Fameplay si od změny modelu slibuje přítomnost nejen na domácím, ale i zahraničních trzích. Uvádí, že zapojuje týmy živých přenosů, televizní produkce, hrané tvorby i animace. K optimalizaci procesu výroby a distribuce obsahu doposud otestovala přes stovku nástrojů umělé inteligence. Výsledkem má být desetinásobný nárůst výstupních formátů videa (od vertical, horizontal, long, shorts, atd.), a navýšení dosahu o stovky procent. 

„S využitím umělé inteligence umíme efektivně syntetizovat řeč z textu, lokalizovat celé řady pořadů, používat klonovaný hlas pro dabing protagonistů, optimalizovat výrobu krátkých formátů a náhledových fotek videí, transformovat fotografie na mluvící avatary, nebo generovat nový obsah úplně od nuly, " dodává Lukáš Záhoř, šéfproducent Fameplay.

Součástí strategické změny je i transformace původní značky Mall.tv. Její týmy budou ve své práci pokračovat pod společnou značkou Fameplay. Nyní se budou soustředit na omnichannel distribuci původních pořadů a videí v různých jazycích a na různých trzích. 

„​Pevně věříme, že nejúčinnějším způsobem, jak ukázat potenciál našeho obchodního modelu pro tvůrce, značky a komunity, je být sami sobě nejlepším příkladem. Usilovat o fame (tedy slávu, či známost) lze pouze tehdy, když ji máte podpořenou udržitelným obchodním modelem," uzavírá Juraj Felix.

Mall.tv se od dubna mění na Fameplay, logo má od Najbrta

pátek 31. března 2023

-mav-