Rohlík se spojuje s Knihobotem, knihy vyzvednou kurýři

čtvrtek, 18. května 2023, 07:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlík připravil společný projekt s Knihobotem. Kurýři si po odevzdání nákupu převezmou i knihy k prodeji.

Zdroj: Knihobot

Zdroj: Knihobot

Od května budou mít zákazníci Rohlíku možnost kurýrům při převzetí nákupu předat i nepotřebné knihy a prodat je prostřednictvím knižního secondhandu Knihobot. 

Celý proces bude pro zákazníka jednoduchý. Při doručování nákupu od Rohlíku si pouze připraví nepotřebné knihy do tašky, na kterou napíše své telefonní číslo a email. Tašku pak předá kurýrovi. V Knihobotu bude zásilka knih spárována se zákazníkem a zanesena do systému. Knihobot knížky sám nafotí, nacení a nabídne k prodeji. Poté, co se kniha prodá, obdrží zákazník 60 % prodejní ceny minus 29 Kč. 

„Vždy se snažíme přemýšlet nad tím, jak naše služby ještě zmaximalizovat a zákazníkům i trhu přinést zase něco nového. Co jim ušetří o trochu více času nebo jim usnadní život. A přesně o tom je naše spojení s Knihobotem,” říká o projektu CEO Rohlíku Martin Beháň s tím, že veškeré finance, které Rohlík získá od Knihobotu za zajištění logistiky balíčků, budou věnovány charitativním organizacím. Konkrétně neziskovkám, které pomáhají samoživitelkám a samoživitelům, dětem bez domova a seniorům v nouzi. 

Knihy bude možné odevzdat kurýrům v hlavním městě i regionech. „Jsme rádi, že naši zákazníci získají v rámci celé republiky další možnost, jak knihy do oběhu poslat, aniž by je museli balit a složitě připravovat. A věřím, že díky Rohlík.cz se dostaneme i do domácností, které nás dosud neznají,” popisuje Dominik Gazdoš, CEO Knihobotu. 

Knihobot tímto způsobem rozšiřuje možnosti, jak mu mohou lidé poslat své knihy k prodeji Kurýři Rohlíku se tak přiřazují k možnostem, jak mohou lidé poslat své knihy k prodeji na Knihobot, a to vedle osobního odevzdání na některé z kamenných poboček či v prodejnách Levných knih nebo poslání kurýrem. Cílem knižního second-handu je zákazníkům co nejvíce odevzdání knih ulehčit. Jeho ideou je nabídnout možnost vrátit knihy doslova na každém rohu – třeba rovnou po dočtení knihy cestou z kavárny. 

Knihobot působí na trhu čtyři roky, během nichž vyrostl o více než dva tisíce procent. Jen za uplynulý kvartál dosáhl obratu 65 milionů korun a přivítal 12 tisíc nových dodavatelů. „V oblasti knih z druhé ruky jsme v podstatě obsadili český trh a myslím, že máme dobře nakročeno nejen na Slovensku, ale i na dalších evropských trzích,“ dodává Gazdoš.

-stk-