Rohlík uvádí ověřené recenze zboží od Testuj.to

pátek, 12. května 2023, 07:00 Aktuality, Retail MediaGuru

Rohlík se spojuje s Testuj.to, nově nabídne ověřené recenze u vybraného zboží.

Zdroj: Rohlík

Zdroj: Rohlík

Rohlík se spojuje s platformou Testuj.to, která disponuje největší komunitou testerů v Česku a zároveň i odpovídající technologií fungující i dle novely zákona na ochranu spotřebitele. Výsledkem spolupráce jsou ověřené recenze u vybraných produktů. Online supermarket tak reaguje na trend, že až 72 % uživatelů si totiž dnes nezakoupí produkt bez předchozího přečtení recenze. 

Nově mohou zákazníci Rohlíku u některých produktů narazit na hodnocení v podobě 1 až 5 hvězdiček. U detailu produktů pak zákazníci naleznou autentické recenze uživatelů v textové podobě. Aktuálně hodnocené produkty jsou z kategorie drogerie, další recenzované produkty budou následovat. 

„Autentické doporučení produktu nebo služby bylo a vždy bude jeden z hlavních rozhodovacích faktorů při nakupování. Protože chceme našim zákazníkům nákupy maximálně zpříjemnit a usnadnit, rozhodli jsme se dát jim možnost inspirovat se zkušeností ostatních nakupujících,“ uvádí generální ředitel Rohlíku Martin Beháň a dodává: „Počítáme, že recenzí na zboží bude na Rohlíku přibývat. Mnoho zákazníků sice má  své  oblíbené nákupní položky, které málokdy obměňují, ale v některých případech se rádi inspirují a dají na reálnou zkušenost ostatních nakupujících.“

Rostoucí význam uživatelských hodnocení a recenzí potvrzuje i zakladatelka a CEO platformy Testuj.to, která značkám v Česku i zahraničí zprostředkovává nezávislé recenze. „Dříve Češi hledali recenze hlavně při nakupování dražšího zboží, jako je elektronika. Dnes jsou už ale zvyklí rozhodovat se podle zpětné vazby jiných spotřebitelů i u rychloobrátkového zboží, potravin, kosmetiky či drogerie. Recenze na online supermarketech, jako je Rohlík tento dlouhodobý trend dokonale potvrzují,“ uvádí Eva Čejková. 

Testuj.to již pátým rokem dodává firmám testery, kteří píší autentické recenze výměnou za zboží, které si následně mohou ponechat zdarma a nebo s výraznou slevou. Začátkem roku 2023 přitom vešla v Česku v platnost nová legislativa pro ochranu spotřebitele. Prodejci podle ní musí garantovat autenticitu zveřejněných hodnocení a recenzí. Služba Testuj.to je jednou z cest, jak tuto zákonnou povinnost naplnit.

-stk-