Radio Prostor zahájí 24. července, nahradí Radio Z

pátek, 23. června 2023, 10:30 Rádio MediaGuru

Radio Prostor se poprvé ohlásí 24. července 2023. Vysílat bude na frekvencích Radia Z, jehož vysílání v dosavadní podobě dnes skončí a dočasně bude pokračovat přebíráním BBC World Service.

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Ilustrační foto, zdroj: Shutterstock

Radio Prostor,  jehož start připravuje společnost SPM Media, zahájí své vysílání v plném rozsahu 24. července. Vysílat bude na frekvencích stávajícího Radia Z.  „Zetko" od pátku 23. června 2023 ukončí svůj dosavadní původní program a jeho vysílání bude do startu Radia Prostor pokračovat převzetím programu BBC World Service.

Radio Prostor uvedlo, že chce svým posluchačům přinášet informace, fakta, názory, osobnosti a životní styl s důrazem na aktuálnost, věcnost a srozumitelnost. Prioritami nového rádia mají být také co nejvyšší názorová otevřenost a interakce s posluchači. Programové schéma bude vedle ranního bloku a výrazných zpravodajských prvků založeno na dvou různých rozhovorových oknech vysílaných každý všední den.

„Naším sloganem je slovní spojení ‚Pro každý den' a naplnění tohoto hesla je naším ultimátním cílem ve ,všech jeho významech," uvedl Petr Vladyka, který má přípravu na starosti. „Chceme být našim posluchačům – a nejen jim – nablízku. Chceme být dynamičtí, aktuální, ‚tady a teď'. Rozhodně neobjevujeme Ameriku, ale určitě se budeme chtít vyhnout předsudkům, dogmatům a klišé. To vše s lehkostí, nadsázkou či (sebe)ironií," dodal.

Radio Prostor zahájí své vysílání v plném 24. července 2023 v ranních hodinách. Jediným akcionářem Radia Prostor je SPM Media podnikatelů Marka Španěla a Slavomíra Pavlíčka (též pod ní patří Echo Media, Blogosvět, Coolpany). Loni koupili Radio Z od mediální společnosti Czech Media Invest Daniela Křetínského a Patrika Tkáče. S přejmenováním Radia Z na Radio Prostor už vyslovila souhlas Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

-mav-