Ředitelem zpravodajství skupiny Prima je Švehlák, Štrunc odchází

středa, 7. června 2023, 16:01 TV, Lidé MediaGuru

Z vedení zpravodajství skupiny Prima a CNN Prima News odchází po necelých třech letech Pavel Štrunc. Novým ředitelem zpravodajství je Martin Švehlák.

Martin Švehlák, zdroj: FTV Prima

Martin Švehlák, zdroj: FTV Prima

Ředitelem zpravodajství a publicistiky skupiny Prima se stane od 13. června Martin Švehlák. Na Primu přichází z bulharské společnosti bTV Media Group, kde od prosince 2019 působil jako generální ředitel. Střídá Pavla Štrunce, který svoji pozici opouští. Štrunc byl ve vedení zpravodajství téměř tři roky.

„Martin Švehlák je ostřílený profesionál, který léta působil nejen v předních českých médiích, ale i na poli mezinárodním. Věříme, že u nás zúročí mnohaleté zkušenosti z vedení televizního zpravodajství i své bohaté manažerské zkušenosti z komerčních médií a posune zpravodajskou multiplatformu CNN Prima News zase o laťku výš. Naším cílem je nadále srozumitelně zpracovávat současná politická a společenská témata a dávat je divákům do kontextu, aby porozuměli, jaký dopad budou mít události na jejich život, a díky tomu si mohli udělat kvalitní vlastní názor,“ říká Marek Singer, generální ředitel skupiny Prima, který zároveň poděkoval Pavlu Štruncovi za jeho práci. 

„CNN Prima News představuje na českém trhu jedinečné spojení tradiční mediální skupiny a prestižní zahraniční zpravodajské sítě. Obrovský potenciál vidím v týmu, který CNN Prima News připravuje. Zkušení profesionálové v TV a online jsou schopni posunout produkt k nejvyšším pozicím v České republice,“ uvedl Martin Švehlák, nový ředitel zpravodajství a publicistiky skupiny Prima.

Martin Švehlák byl od prosince 2019 generálním ředitelem bulharské televizní skupiny bTV Media Group, která patří do portfolia konkurenční CME (skupina TV Nova). V letech 2013 až 2018 byl ředitelem zpravodajství, publicistiky a sportu TV Nova, na Nově rok předtím vedl zpravodajství. Předtím měl zkušenosti z tištěných médií – byl šéfredaktorem deníku Šíp nebou vedoucím redaktorem Nedělního Blesku. Začínal v TV Nova jako reportér v polovině 90. let.

Pavel Štrunc, zdroj: FTV Prima

Pavel Štrunc, zdroj: FTV Prima

Pavel Štrunc byl jmenován do vedení CNN Prima News od 1. září 2020, kdy vystřídal Petru Benešovou a Elišku Čeřovskou. Se Štruncovým nástupem přišla i změna programového schématu tehdy začínající zpravodajské televizní stanice. Její podíl na trhu se po změnách ve vedení a v úpravách programu začal zvyšovat a v letošním květnu překročil 2% podíl (celý den, 15+). 

Na televizi Prima pracoval Štrunc od roku 2012. Zkušenosti sbíral také na ČT24 nebo ve zpravodajské televizi Z1. Na webu Info.cz uváděl vlastní pořad Štrunc!.

-mav-