Seznam chystá spuštění Stream TV, aplikaci testuje

pondělí, 19. června 2023, 18:45 TV MediaGuru

Seznam.cz začal s neveřejným testem své připravované IPTV služby Stream TV.

Screen StreamTV z aplikace pro Android TV

Screen StreamTV z aplikace pro Android TV

Nízkou cenou, ale zároveň i dostupností obsahu v UHD rozlišení zřejmě zamýšlí ostatním internetovým televizím konkurovat Stream TV, připravovaná online platforma společnosti Seznam.cz. Alespoň to vyplývá z neveřejné aplikace pro Android TV, která se v pondělí objevila. Stejně tak se objevila pro Apple TV, ta ale byla po krátkém uvolnění stažena.
 
Televizi avizuje Seznam.cz na své nové platformě Stream TV, jejíž oficiální spuštění plánuje. Pracuje s testovací cenou 20 Kč (nejde ale pravděpodobně o finální částku). Výhodou by mělo být i to, že předplatné bude možné kdykoliv zrušit a znovu obnovit. StreamTV má disponovat také standardními funkcemi internetových televizí, tedy přehráváním pořadů zpětně v rozsahu 7 dní, případně možností jejich ukládání do nahrávek na období jednoho měsíce.
 
V první verzi aplikace jsou tři možnosti přihlášení – QR kódem, jménem a heslem nebo zadáním kódu na web https://tv.szn.cz/. Přihlásit se bude možné pomocí údajů, které používá uživatel Seznamu. Pokud se však zájemce pokusí připojit do aplikace v tuto chvíli, objeví se mu hláška, že přístup je možný pouze pro pozvané. Aplikace pro Android TV je v Google Play k dispozici od 14. června s dodatkem (nevydáno), v uplynulých hodinách se krátce objevila i v Apple TV (s datem 18. června).
 
Uživatelé, kteří si stihli nainstalovat aplikaci pro Apple TV během uplynulých hodin, kdy byla krátce veřejně uvolněna, našli v seznamu například stanice skupin České televize, Prima, Seznam TV, HBO a dalších (nejde o kompletní výčet). V nabídce se objevil také kanál Extasy 4K, tedy UHD program provozovaný společností PK62, vydavatelem magazínu Leo.
Screen StreamTV z aplikace pro Android TV

Screen StreamTV z aplikace pro Android TV

Screen StreamTV z aplikace pro Android TV

Screen StreamTV z aplikace pro Android TV

Seznam.cz už na loňském Seznam fóru informoval klienty o záměru spustit svou IPTV službu. Vysvětlil to tím, že je poskytovatelem velkého množství videoobsahu a přiblížil, že několik měsíců buduje platformu IPTV, ve které chce nabídnout obsah ze všech známých kanálů a také z obsahu Seznam.cz. Obchodní ředitel Tomáš Búřil pak v letošním lednovém rozhovoru pro MediaGuru.cz odhadoval její spuštění na příští rok. 
-lukpol-