Rakuten TV vyřadil karaoke kanál, reaguje na konkurenci

pátek, 7. července 2023, 06:55 Aktuality, TV MediaGuru

Online služba Rakuten TV odpojila kanál Stingray Karaoke. Ač může jít o na první pohled nepodstatnou novinku, z pohledu provozovatele videotéky jde o logický krok.

Nová funkce Apple Music Sing dostupná v Apple Music. Zdroj: Apple

Nová funkce Apple Music Sing dostupná v Apple Music. Zdroj: Apple

Funkci karaoke, tedy zpěv právě hrané skladby za doprovodu běžícího textu na televizní obrazovce, už dnes nabízí řada audio streamovacích služeb. Standardní je pro Spotify a na konci loňského roku ji globálně spustila i Apple Music. V prostředí Rakuten TV se tak stal program Stingray Karaoke přebytečným. Služba ho nahradila hity 80. let minulého století, období 70. a 90. let si mohou pustit pro změnu uživatelé multimediální platformy Plex.

Co nabízí nová služba Apple Music Sing

  • Nastavitelné vokály: Uživatelé mají nyní kontrolu nad hlasovými úrovněmi písně. Mohou zpívat s vokály původního umělce, ujmout se vedení nebo využít mix s miliony skladeb v katalogu Apple Music.

  • Texty v reálném čase: Uživatelé mohou zpívat spolu se svými oblíbenými písněmi s animovanými texty, které tančí v rytmu vokálů.

  • Vokály na pozadí: Vokální linky zpívané současně se mohou animovat nezávisle na hlavních vokálech, aby je uživatelé mohli snadněji sledovat.

  • Pohled na duet: Na opačných stranách obrazovky se zobrazuje více zpěváků, aby se duety nebo skladby pro více zpěváků snadno zpívaly.

-lukpol-