Swappie se opět v kampani spojuje s Benem Cristovao

čtvrtek, 20. července 2023, 07:10 Aktuality, Reklama MediaGuru

I letos spolupracuje Swappie v reklamní kampani s Benem Cristovao, který podporuje myšlenku repasování smartphonů.

Zdroj: Swappie

Zdroj: Swappie

Finská společnost Swappie, která prodává repasované iPhony, pokračuje v nové reklamní kampani ve spolupráci s Benem Cristovao. Hudebník, zpěvák a sportovec je zároveň autorem kreativy. Na YouTube a sociálních sítích ve videu vybízí: „Repasuj telefon a ušetříš planetě 61,5 kilogramů skleníkových plynů“. Kampaň cílí především na mladší publikum, které se zajímá o témata životního prostředí.

„Hlavním přínosem repasovaných telefonů je především obrovská úspora emisí. Spočítali jsme, že roce 2021 každý repasovaný telefon díky prodloužení své životnosti ušetřil v průměru 61,5 kg uhlíkových emisí. Odpovídající přínos má život jednoho vysazeného stromu během 10 let. A z toho vychází hlavní sdělení kampaně. Zjednodušeně lze také říci, že pokud prodloužíme život telefonu o dva roky, ušetříme dvě tuny emisí. Cílíme především na lidi, kterým je blízké téma cirkulární ekonomiky a udržitelnosti. Nemusí to nutně být fanoušci Applu, díky specifickému zaměření značky se nám daří konvertovat i uživatele Androidu,” uvádí Simona Sedlárová, country manažerka Swappie pro český a slovenský trh.

Swappie je online platforma pro nákup i prodej repasovaných chytrých telefonů. Byla založena v Helsinkách v roce 2016. Nyní působí ve 24 zemích, do Česka přišla v roce 2021.

-stk-