Zalando uvádí funkci doporučení velikosti pomocí fotografie

sobota, 22. července 2023, 07:55 Aktuality, Retail MediaGuru

Zalando uvádí na trh novou funkci, která zákazníkům doporučí velikost na základně jejich tělesných měr pomocí dvou fotografií.

Doporučení velikosti pomocí fotografií, zdroj: Zalando

Doporučení velikosti pomocí fotografií, zdroj: Zalando

Zalando spouští funkci, která pomocí dvou fotografií postavy zákazníkovi doporučí správnou velikost oblečení. Díky této funkci má dojít ke snížení počtu vráceného zboží kvůli nesprávně zvolené velikosti a také ke snížení textilního odpadu. Novinka bude prozatím dostupná v Německu, Rakousku a Švýcarsku v kategorii dámských topů a šatů.

Službu budou moct zákazníci využívat pro nákup dámských topů či šatů, protože právě v těchto kategoriích mají podle Zalanda zákazníci nejčastěji problémy se správným určením velikosti. Do budoucna společnost plánuje rozšíření funkce na další kategorie i trhy.

„ Zavedením doporučení velikosti na základě tělesných měr pokračujeme ve využívání inovací, abychom našim zákazníkům pomohli s jedním z hlavních problémů módního průmyslu,“ vysvětluje Stacia Carr, viceprezidentka pro Size & Fit ve společnosti Zalando. Funkce má pomoci také partnerům z řad značek, kterým Zalando poskytne informace o požadavcích zákazníků na velikosti a střihy.

Zalando se dlouhodobě snaží poskytnout personalizovaný zážitek a spuštěním této funkce navazuje na Virtuální kabinku, která zákazníkům dává možnost vytvořit si 3D avatara zadáním své výšky, váhy a pohlaví. Propojením těchto technologií může vzniknout ještě přesnější avatar, který bude reprezentovat reálnou postavu zákazníků. U zboží, které umožňuje doporučení velikosti, společnost snížila počet vráceného zboží z důvodu nesprávné velikosti o 10 %.

Novou funkci Zalando plánuje spustit také v České republice. „Nadále se zaměřujeme na prohlubování vztahu s českými zákazníky prostřednictvím maximální míry personalizace díky technologiím. Velmi se těšíme, že v budoucnu zavedeme poradenství ohledně velikosti pomocí měření postavy i na českém trhu,” dodává Daniel Rogiński, generální ředitel Zalanda pro Českou republiku a země střední a východní Evropy.

-tšl-