Disney+ od 6. prosince zdraží předplatné všem zákazníkům

pátek, 11. srpna 2023, 11:35 TV MediaGuru

Disney+ bude stát od 1. listopadu pro nové zákazníky o 40 Kč více než dnes. Stávajícím klientům se ceny změní od 6. prosince dále.

Aplikace Disney+ na různých zařízeních připojených k internetu. Zdroj: Disney

Aplikace Disney+ na různých zařízeních připojených k internetu. Zdroj: Disney

Streamingová služba Disney+, která na český trh vstoupila v loňském roce, bude stát od 1. listopadu pro nové zákazníky 239 korun měsíčně, místo 199 korun. Informovala o tom společnost Disney. Stávající klienti se mají změny dočkat od 6. prosince dále.

Zatímco měsíční předplatné zdražuje o čtyřicet korun, roční podraží o několik set. Místo dosavadních 1990 Kč nově zájemce zaplatí 2390 Kč. Disney+ se tak stane jednou z nejdražších streamingových služeb po Netflixu, který svůj nejvyšší tarif Ultra s možností sledování obsahu v UHD kvalitě a na více zařízeních zpoplatnil částkou 319 korun. Na opačném pólu cenové politiky je služba Amazon Prime Video, která již od vstupu na český trh drží cenu na úrovni 79 korun včetně obsahu ve 4K.

Disney+ přináší do Evropy také možnost pořízení služby s reklamou za nižší cenu. Tento tarif zatím ale nebude pro české uživatele k dispozici. Ti tak za cenu 239 korun měsíčně, případně 2390 korun ročně získají přístup ke kompletnímu katalogu služby v dané zemi bez reklam včetně obsahu dostupného v rozlišení Ultra HD doplněného případně o formát Dolby Vision a prostorový zvuk Dolby Atmos. Stávajících zákazníků se pak má zdražení dotknout od 6. prosince, případně později.

Disney+ uvede i v Evropě verzi předplatného s reklamou

čtvrtek 10. srpna 2023

-lukpol-